En  Fr  Nl  De  Tr  

TransAnatolie Welcomes You  to Turkey

 

 

 

 

TransAnatolie Tours

En  Fr  Nl  De  Tr  

 

 

 

Konya

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

 

Acemhöyük ] Aksaray ] Ankara ] Eskisehir ] Hattusas ] Kayseri ] [ Konya ] Nevsehir ] Nigde ] Saratli ] Sivas ]

 

Up

 

Konya (Iconium, Catalhoyuk, Mevlana, Dansende Derwisen, Seltsjoeks )

   
   

Konya, het Romeinse Iconium, is een van de steden in Turkije die het langst bewoond was. Als hoofdstad van de Seltsjoek- turken gedurende de 12e en 13e eeuw staat ze te boek als een van de grootste culturele centra van Turkije. Tijdens die periode van culturele, politieke en religieuze bloei stichtte de mysticus Mevlana Celaleddin Rumi een sufi orde die in het westen bekend staat als de Dansende Derwisjen. Het opvallende groenbetegelde mausoleum van Mevlana is het meest bekende gebouw in Konya. Het aangrenzende voormalige derwisjseminarie doet nu dienst als museum. Er zijn manuscripten van Mevlana en verschillende kunstvoorwerpen die verband houden met de mystiek van de sekte te zien.Ieder jaar, in de eerste helft van december, houdt deze actieve religieuze geloofsgemeenschap een ceremonie ter herdenking van de Dansende Derwisjen. De gecontroleerde bijna tranceachtige draaiende beweging of sema van witgerokte mannen bezorgt de toeschouwer een mystieke ervaring. De Alaeddin-moskee, gebouwd in de oude citadel in 1220 gedurende de heerschappij van grote Seltsjoek-sultan Alaeddin Keykubat, domineert de skyline van Konya. Aan een van de zijkanten van de moskee zijn de overblijfselen te vinden van het Seltsjoekse Keizerlijke Paleis.

De Karatay Medresse, momenteel museum, toont opvallend en stoutmoekig Seltsjoeks keramiek. Aan de andere zijde van de moskee valt de Ince Minareli Medresse uit 1258 op vanwege het buitengewone barokke Seltsjoekse portaal. Andere Seltsjoekse werkt zijn de sırçalı Medresse en het Sahip Ata-complex. Bezoekers beschouwen het Konya archeologisch Museum als zeer interessant. De collectie van het Koyunoğlu Museum is er een van zeer gevarieerde aard. Getoond worden ondermeer zaken met betrekking tot de natuurhistorie evenals oude kilims. Het museumcomplex omvat eveneens het gerestaureerde Izzettin Koyunoğlu-huis,dat model staat voor de manier van leven van een welgestelde familie uit Konya. Sille, 10 km ten noorden van Konya, heeft de Byzantijnse Aya Eleni-kerk en telt verschillinde rotskapellen met fresco’s. Akşehir, in noordwestelijke richting,is in heel Turkije bekend vanwege het feit  dat de 13e –eeuwse humorist Nasrettin Hoca er geboren is. Zijn mausoleum is in de stad te vinden. De 13e-eeuwse Ulu-moskee en het Altınkale Mescidi zijn andere monumenten  die de moeite waard zijn. Het Sahip Ata-mausoleum is omgebouwd tot het stadsmuseum.

   
   

Het kruispunt van twee continenten

   
   
TransAnatolie Tour
Groep A - Internationale Licentie N°4938 - Het Turkse Ministerie van Cultuur en Toerisme

 

 
   
 

 
 
 

Turkey

Turquie

Türkei

Turkije

Türkiye

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

Acemhöyük ] Aksaray ] Ankara ] Eskisehir ] Hattusas ] Kayseri ] [ Konya ] Nevsehir ] Nigde ] Saratli ] Sivas ]

 

Mail to info[at]transanatolie.com with questions or comments about this web site.
Copyright © 1997 TransAnatolie. All rights reserved.
Last modified: 2023-08-06
 
Explore the Worlds of Ancient Anatolia and Modern Turkey by TransAnatolie Tour: Ancient Anatolia Explorer, Asia Minor Explorer, Turkey Explorer; Cultural Tour Operator, Biblical Tour Operator, Turkish Destinations, Cultural Tours to Turkey, Biblical Tours to Turkey, Health and Cultural Tours to Turkey, Thermal, Thalasso Holidays in Turkey,  Archaeological Tours to Turkey, Historical Tours to Turkey, Cultural Heritage Tours to Turkey, Cultural Tours to Turkey, Hobby Eco and Nature Tours Holidays to Turkey,  Beach and Plateau Holidays in Tuirkey, Anatolian Civilizations, Ancient Cultural Museums in Turkey, Top Turkish Museums, Museums in Turkey, Anatolian Civilizations Museum, Istanbul Archeological Museum, Ephesus Museum, Mevlana Museum, Topkapi Museum, Museum of Topkapi Palace, Turkish Cities, Turkish Destinations, Ancient Cities in Turkey, Ancient Anatolian Cities, Turkey in Brief, Turkish Culture, Turks, Turkish Language, Turkish Philosophers....Circuits culturels en Turquie, Excurcions en Turquie, Vacances en Turquie, Circuits de Culture en Turquie, Circuits de Croyance en Turquie, Turquie, Villes Antiques en Turquie, Musees en Turquie, Empires Turcs, Revolution de Mustafa Kemal Ataturk, Turquie d'Ataturk, Culturele Tours in Turkije, Rondreizen in Turkije, Reizen naar Turkije, Culturele Rondreizen naar Turkije, Vakanties in Turkije, Groepsreizen naar Turkije, Turkije, Turkse  Geschiedenis, Geschiedenis van Turkije, Oude Steden in Turkije, Oude Beschavingen, Oude Anatolische Beschavingen, Turkse Steden, Turkse Musea, Musea in Turkije, Turkse Steden, Overzicht van Turkije, Turkije in het Kort, Turks, Turkse Taal, Turkse Gescheidenis, Osmaanse Rijk, Ottamaanse Rijk, Gezondheid Tours Vakanties in Turkije, Geloof Tours in Turkije, Culturele Tour Operator, Turkije Specialist