En  Fr  Nl  De  Tr

TransAnatolie Welcomes You  to Turkey

 

 

TransAnatolie Tours

En  Fr  Nl  De  Tr  

 

 

Ontdek Turkije met TransAnatolie Tour


 

 

[ Home ] Tijdlijn Turkije ] Inhoud ]

 

Ontdek Turkije met TransAnatolie Tour

   
   
   
   

"De gateway tussen Europa en Azië..."
"Toegangsport tot Azië..."
"Een land geplaatst aan het kern van de oudste continents van aarde..."
"De wegkruising van veel belangrijke routes sinds eeuwen..."
"Een brug tussen eeuwen, naties en beschavingen..."
"Het centrum van beschavingen...."
   
   
   
   

Turkije

   
   

Omwille van zijn geografische ligging speelt Anatolië Turkije een uitzonderlijke en geopolitiek zeer belangrijke rol. Omwille van zijn ligging was en is Anatolië Turkije een draaischijf voor de contacten en uitwisselingen tussen Azië, het Midden-Oosten en Europa. Gelegen op het kruispunt van twee continenten neemt Anatolië Turkije een heel bijzondere geografische positie in en speelt het tegenover Europa de rol van katalysator voor zijn buurlanden, zoals de landen van de Balkan, de Middellandse Zee, de Zwarte Zee, de Kaukasus, het Midden-Oosten en Centraal-Azië. In die zin maakt Turkije niet alleen deel uit van Europa, maar ligt het tevens aan de oorsprong van het culturele en historische erfgoed van de Europese beschaving. Omwille van zijn geografische ligging heeft het een rijk patrimonium. In Anatolië stond de wieg van talrijke oude beschavingen en culturen. In Klein-Azië ligt het hart van de Westerse beschaving. De Griekse en Romeinse beschavingen, die aan de oorsprong liggen van de Europese civilisatie, beleefden hun hoogtepunt in Anatolië. Turkije is dan ook de hoeder en erfgenaam van alle beschavingen die zich op zijn grondgebied hebben ontplooid, van de Hittieten tot Byzantium en Turken.

De archeologen aarzelen niet om Turkije voor te stellen als het kruispunt der beschavingen, omdat haar geschiedenis een aanvang neemt 250 000 jaar voor onze jaartelling. 

Volgens archeologen begint de geschiedenis van Anatolie met de paleotische periode. De eerste menselijke overblijfsdelen en de muurschilderingen werden gevonden in de omgeving van Antalya; in de karain grot rond 250 000 jaar geleden in de middellandse zee regio. Muurschilderingen van Antalya grotten zijn vergelijkbaar met die van Lascaux in Frankrijk en van Altamira in Spanje. 

In de paleolitische periode, leefden de mensen van de jacht en het verzamelen van voedsel. De landbouw begon rond 10.000 in Cayönü, eerste agrarische dorp, ligt op noorddeel van Mesopotamie; in het zuid-westen van Turkije, tussen de Tigris en de Eufraat en in de omgeving van Diyarbakir. In het eerste agrarisch dorp Cayönü hadden de bewoners huisdieren: de koe, het paard, het schaap en de hond en ze bakten hun brood van granen die ze zelf verbouwden. Daarenboven bewerkten ze koper en ijzer. 

   
   

Overal in Turkije vindt men spectaculaire opgravingen en monumenten uit verschillende perioden van de geschiedenis.

Trojaans, Assyrians, Hittieten, Frygiers, Lydiers, Antieke Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Seldsjoek Turken, Osmaanse Turken, allemaal lieten ze hier hun sporen achter. Dankzij een rijk historisch verleden bezit Turkije een schat aan historische bezienswaardigheden en ruïnes, het resultaat van dertien (13) opeenvolgende beschavingen.

Naast het indrukwekkende culturele erfgoed is Turkije ook een paradijs van zon, zee, bergen en meren. Turkije biedt uiteraard ook zon, zee en eindeloze stranden. In combinatie met de uitstekende hotels, de veelgeroemde Turkse keuken en de gastvrijheid van de bevolking zorgen al deze ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie.

   
   

Turkey-

Turquie-

Türkei-

Turkije-

Türkiye

   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

   
   
   
   
TransAnatolie Tour
Groep A - Internationale Licentie N°4938 - Het Turkse Ministerie van Cultuur en Toerisme

 
 
   

Turkey

Turquie

Türkei

Turkije

Türkiye

 

[ Home ] Tijdlijn Turkije ] Inhoud ]

 
Mail to  info[at]transanatolie.com with questions or comments about this web site.

 

Copyright © 1997 TransAnatolie. All rights reserved.
Last modified: 2023-08-07

 

 

Explore the Worlds of Ancient Anatolia and Modern Turkey by TransAnatolie Tour: Ancient Anatolia Explorer, Asia Minor Explorer, Turkey Explorer; Cultural Tour Operator, Biblical Tour Operator, Turkish Destinations, Cultural Tours to Turkey, Biblical Tours to Turkey, Health and Cultural Tours to Turkey, Thermal, Thalasso Holidays in Turkey,  Archaeological Tours to Turkey, Historical Tours to Turkey, Cultural Heritage Tours to Turkey, Cultural Tours to Turkey, Hobby Eco and Nature Tours Holidays to Turkey,  Beach and Plateau Holidays in Tuirkey, Anatolian Civilizations, Ancient Cultural Museums in Turkey, Top Turkish Museums, Museums in Turkey, Anatolian Civilizations Museum, Istanbul Archeological Museum, Ephesus Museum, Mevlana Museum, Topkapi Museum, Museum of Topkapi Palace, Turkish Cities, Turkish Destinations, Ancient Cities in Turkey, Ancient Anatolian Cities, Turkey in Brief, Turkish Culture, Turks, Turkish Language, Turkish Philosophers....Circuits culturels en Turquie, Excurcions en Turquie, Vacances en Turquie, Circuits de Culture en Turquie, Circuits de Croyance en Turquie, Turquie, Villes Antiques en Turquie, Musees en Turquie, Empires Turcs, Revolution de Mustafa Kemal Ataturk, Turquie d'Ataturk, Culturele Tours in Turkije, Rondreizen in Turkije, Reizen naar Turkije, Culturele Rondreizen naar Turkije, Vakanties in Turkije, Groepsreizen naar Turkije, Turkije, Turkse  Geschiedenis, Geschiedenis van Turkije, Oude Steden in Turkije, Oude Beschavingen, Oude Anatolische Beschavingen, Turkse Steden, Turkse Musea, Musea in Turkije, Turkse Steden, Overzicht van Turkije, Turkije in het Kort, Turks, Turkse Taal, Turkse Gescheidenis, Osmaanse Rijk, Ottamaanse Rijk, Gezondheid Tours Vakanties in Turkije, Geloof Tours in Turkije, Culturele Tour Operator, Turkije Specialist