En  Fr  Nl  De  Tr  

TransAnatolie Welcomes You  to Turkey

 

 

 

 

TransAnatolie Tours

En  Fr  Nl  De  Tr  

 

 

 

Portret

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

 

In Kort ] Ataturk ] Turken ] Geographie ] [ Portret ] Steden ] Tapijten ] Videos ] Fotogalerij ] Links ]

 

Up
Onderwijs
Economie
Werkdagen
Geloof
Literatuur
Besnijdenis
Huwelijk
Janitsaren
Basics
Avonds
Keuken
Barbier
Hamam
Muziek
Feestdagen

 

Sociaal Portret van Turkije

   
   

Turkije heeft ongeveer 72 miljoen inwoners (gemiddeld 70 inwoners per vierkante kilometer). 35% daarvan leeft op het platteland. Het land heeft een hoge bevolkingsaangroei: 2.5 % per jaar. De meest dichtbevolkte steden zijn İstanbul, Ankara en İzmir.

Behalve door Turken is het land ook bewoond door enkele minderheden zoals Grieken, Armeniers en Joden. Een beschrijving maken van de typische Turk is moeilijk, vermits Turkije van oudsher het kruispunt was van vele kulturen. Het is eenvoudiger hun karaktertrekken te geven. Dit is gouden regel in dit land en een vreemdeling is hier altijd en overal welkom. De Turkse bevolking is doorgaans zeer gastvrij. Het sociale klimaat en de ingeboren vriendelijkheid maken van de Turk een van de beste gastheren.

Een vreemdeling is in Turkije nooit een toerist, hij is een “ konuk“, een gast. Zelfs de armste dorpsbewoner voelt zich geroepen een vreemdeling op een zo goed mogelijke manier te ontvangen. Vriendelijkheid en gastvrijheid hebben in Turkije een lange traditie. De familie is zowiezo het belangrijkste in zijn leven. Tradities worden nog steeds gerespecteerd. Natuurlijk komt ook hier verandering in, en dan vooral in de grote steden. De ouders blijven gans hun leven invloed uitoefenen op hun kinderen. Zij hoeven zich geen zorgen te maken over hun oude dag, want de ganse familie zal voor hen zorgen. Alleenwonenden zijn uitzonderingen.

En nochthans, als buitenstaander, krijgt men een totaal ander beeld van deze maatschappij. Bij het doorrijden van een klein dorpje of stad, ziet men alleen mannen zittend op een terras, met een glaasje thee, tavla spelend (een soort tric-trac) en de vrouwen?

Thuis of op het veld aan het werk. En toch is er binnen de huiskring een zeer sterke solidariteit en hulpvaardigheid. Dit is een van de schijnbare tegenstrijdigheden, die zo eigen zijn aan dit land, en die het zo intrigerend maken.

   
   
   
   

Het kruispunt van twee continenten

   
   
TransAnatolie Tour
Groep A - Internationale Licentie N°4938 - Het Turkse Ministerie van Cultuur en Toerisme

 

 
   

 

 
 
 

Turkey

Turquie

Türkei

Turkije

Türkiye

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

In Kort ] Ataturk ] Turken ] Geographie ] [ Portret ] Steden ] Tapijten ] Videos ] Fotogalerij ] Links ]

 

Mail to info[at]transanatolie.com with questions or comments about this web site.
Copyright © 1997 TransAnatolie. All rights reserved.
Last modified: 2023-08-06
 
Explore the Worlds of Ancient Anatolia and Modern Turkey by TransAnatolie Tour: Ancient Anatolia Explorer, Asia Minor Explorer, Turkey Explorer; Cultural Tour Operator, Biblical Tour Operator, Turkish Destinations, Cultural Tours to Turkey, Biblical Tours to Turkey, Health and Cultural Tours to Turkey, Thermal, Thalasso Holidays in Turkey,  Archaeological Tours to Turkey, Historical Tours to Turkey, Cultural Heritage Tours to Turkey, Cultural Tours to Turkey, Hobby Eco and Nature Tours Holidays to Turkey,  Beach and Plateau Holidays in Tuirkey, Anatolian Civilizations, Ancient Cultural Museums in Turkey, Top Turkish Museums, Museums in Turkey, Anatolian Civilizations Museum, Istanbul Archeological Museum, Ephesus Museum, Mevlana Museum, Topkapi Museum, Museum of Topkapi Palace, Turkish Cities, Turkish Destinations, Ancient Cities in Turkey, Ancient Anatolian Cities, Turkey in Brief, Turkish Culture, Turks, Turkish Language, Turkish Philosophers....Circuits culturels en Turquie, Excurcions en Turquie, Vacances en Turquie, Circuits de Culture en Turquie, Circuits de Croyance en Turquie, Turquie, Villes Antiques en Turquie, Musees en Turquie, Empires Turcs, Revolution de Mustafa Kemal Ataturk, Turquie d'Ataturk, Culturele Tours in Turkije, Rondreizen in Turkije, Reizen naar Turkije, Culturele Rondreizen naar Turkije, Vakanties in Turkije, Groepsreizen naar Turkije, Turkije, Turkse  Geschiedenis, Geschiedenis van Turkije, Oude Steden in Turkije, Oude Beschavingen, Oude Anatolische Beschavingen, Turkse Steden, Turkse Musea, Musea in Turkije, Turkse Steden, Overzicht van Turkije, Turkije in het Kort, Turks, Turkse Taal, Turkse Gescheidenis, Osmaanse Rijk, Ottamaanse Rijk, Gezondheid Tours Vakanties in Turkije, Geloof Tours in Turkije, Culturele Tour Operator, Turkije Specialist