En  Fr  Nl  De  Tr  

TransAnatolie Welcomes You  to Turkey

 

 

 

 

TransAnatolie Tours

En  Fr  Nl  De  Tr  

 

 

 

Balikesir

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

 

Assos ] [ Balikesir ] Bursa ] Canakkale ] Edirne ] Istanbul ] Troja ]

 

Up

 

Balıkesir

   
   

De provincie Balıkesir grenst zowel aan de Marmara- regio als aan de Egeїsche- regio. In de hoofdstad Balıkesir vormen de natuurlijke omgeving en de aanwezige historische plaatsen een harmonieus geheel.

De Yıldırım- moskee, uit het midden van de 14e eeuw, werd gebouwd door Beyazıt І en is de oudste van de stad. De Zağnos Paşamoskee, gebouwd in 1461 door grootvizier Zağnos Paşa ten tijde van Mehmet de Veroveraar, was ooit onderdeel van een groot complex, waarvan vandaag de dag alleen de moskee en het badhuis zijn overgebleven.

De door Mehmet Paşa in 1827 gebouwde Saat Kulesi (klokkentoren) is een verkleinde imitatie van de Genuese Galata-toren.

Het Karesi Bey- mausoleum uit 1336 is een monument ter nagedachtenis aan Karesi Bey en zijn 5 zonen.

Het mooie Değirmen Boğazı, een gebied 10 km ten noorden van Balıkesir in de richting van Bursa, is tussen twee heuvels gelegen. Families komen daar gedurende weekenden en vakanties samen, aangetrokken door de fraaie omgeving en de restaurants.

In het dorp Karakol kunnen fotografen de drie schilderachtige windmolens in een plaatje vangen.

Bandırma , het oude Penderamus, is na Istanbul de tweede commerciële en industriële haven. U kunt uw namiddag aangenaam doorbrengen in de restaurants en cafés van de stad.

Belkıs ( Kyzikos) ligt 10 km ten westen van Bandırma. In deze oude stad, gelegen op een landengte van het Kapıdağ- schiereiland, boeien de Hadrianus- tempel, het theater en aquaducten hun bezoekers steeds weer.

Het Kuşcenneti Nationaal Park bij het Manyas- meer, is een vogelparadijs waar meer dan 329 soorten zijn waargenomen. Elk jaar passeren meer dan 3 miljoen vogels dit reservaat. April en mei zijn de beste maanden om van de rijkdom van het gebied te genieten. Dertien kilometer ten zuidoosten van Bandırma, in Karacabey, worden in de verschillende fokkerijen prachtige paarden gefokt.

Erdek, bekend als het oude Erteka, ligt 14 km ten noordwesten van Bandırma. Als een van Marmara’s oudste en beroemdste badplaatsen biedt het stadje onbedorven stranden en elk type van accommodatie.  
In Gönen, vijfenvijftig kilometer ten zuidwesten van Bandırma, kunnen de badhuizen als de belangrijkste van Turkije worden beschouwd. De bronnen werden zelfs in de Romeinse tijd gebruikt en een 5e- eeuws mozaik is alles wat nog rest van een Romeins badhuis. Dit water komt uit een diepte van 500 meter, met een temperatuur van circa 82 graden.

Nog eens 30 km noordwest waarts ligt Denizkent, een prettig vakantieplek met mooie stranden.

Sındırgı, gelegen aan de voet van het Alaçam-gebergte temidden van bossen en weiden, is in de regio bekend vanwege de geweven tapijten met een superieure kwaliteit. De kleden uit Yağcıbedir behoren tot de meest kostbare van Turkije en worden mooier naarmate ze ouder worden.

Rond de Golf van Edremit, eveneens in de provincie Balıkesir, vindt u een van ’s lands mooiste kustlijnen, waar het heldere water de stranden, die omgeven zijn door de zilvergroene waas van de olijfgaarden, overspoelt.

Zowel Ayvalık, Ören, Edremit, Akçay als Altınoluk zijn vakantiedorpen die vakantiegangers aantrekken die op zoek zijn naar ontspanning, prachtige landschappen en een grote rijkdom aan historische en archeologische plaatsen.

   
   

Het kruispunt van twee continenten

   
   
TransAnatolie Tour
Groep A - Internationale Licentie N°4938 - Het Turkse Ministerie van Cultuur en Toerisme

 

 
 

 

 
 
 

Turkey

Turquie

Türkei

Turkije

Türkiye

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

Assos ] [ Balikesir ] Bursa ] Canakkale ] Edirne ] Istanbul ] Troja ]

 

Mail to info[at]transanatolie.com with questions or comments about this web site.
Copyright © 1997 TransAnatolie. All rights reserved.
Last modified: 2023-08-06
 
Explore the Worlds of Ancient Anatolia and Modern Turkey by TransAnatolie Tour: Ancient Anatolia Explorer, Asia Minor Explorer, Turkey Explorer; Cultural Tour Operator, Biblical Tour Operator, Turkish Destinations, Cultural Tours to Turkey, Biblical Tours to Turkey, Health and Cultural Tours to Turkey, Thermal, Thalasso Holidays in Turkey,  Archaeological Tours to Turkey, Historical Tours to Turkey, Cultural Heritage Tours to Turkey, Cultural Tours to Turkey, Hobby Eco and Nature Tours Holidays to Turkey,  Beach and Plateau Holidays in Tuirkey, Anatolian Civilizations, Ancient Cultural Museums in Turkey, Top Turkish Museums, Museums in Turkey, Anatolian Civilizations Museum, Istanbul Archeological Museum, Ephesus Museum, Mevlana Museum, Topkapi Museum, Museum of Topkapi Palace, Turkish Cities, Turkish Destinations, Ancient Cities in Turkey, Ancient Anatolian Cities, Turkey in Brief, Turkish Culture, Turks, Turkish Language, Turkish Philosophers....Circuits culturels en Turquie, Excurcions en Turquie, Vacances en Turquie, Circuits de Culture en Turquie, Circuits de Croyance en Turquie, Turquie, Villes Antiques en Turquie, Musees en Turquie, Empires Turcs, Revolution de Mustafa Kemal Ataturk, Turquie d'Ataturk, Culturele Tours in Turkije, Rondreizen in Turkije, Reizen naar Turkije, Culturele Rondreizen naar Turkije, Vakanties in Turkije, Groepsreizen naar Turkije, Turkije, Turkse  Geschiedenis, Geschiedenis van Turkije, Oude Steden in Turkije, Oude Beschavingen, Oude Anatolische Beschavingen, Turkse Steden, Turkse Musea, Musea in Turkije, Turkse Steden, Overzicht van Turkije, Turkije in het Kort, Turks, Turkse Taal, Turkse Gescheidenis, Osmaanse Rijk, Ottamaanse Rijk, Gezondheid Tours Vakanties in Turkije, Geloof Tours in Turkije, Culturele Tour Operator, Turkije Specialist