En  Fr  Nl  De  Tr  

TransAnatolie Welcomes You  to Turkey

 

 

 

 

TransAnatolie Tours

En  Fr  Nl  De  Tr  

 

 

 

Canakkale

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

 

Assos ] Balikesir ] Bursa ] [ Canakkale ] Edirne ] Istanbul ] Troja ]

 

Up

 

Çanakkale (Canakkale, Dardanalles, Gelibolu, Behramkale, Assos, Anatolie, Turkije)

   
   

   
   

De stad Çanakkale ligt aan de nauwe 1200 meter brede zeestraat, die de Zee van Marmara en de Egeїsche zee met elkaar verbindt en waar de kusten van Europa en Azië elkaar aanraken.

Veerboten varen regelmatig  heen en weer voor zowel auto- als personenvervoer tussen Çanakkale aan de Aziatische kant en Eceabat en Kilitbahır aan de Europese kant.

Jachten die de zeestraat passeren stoppen in de compleet toegeruste jachthaven van Çanakkale om toeristen van het gebied te laten genieten. Hotels, café’s en restaurants langs de promenade zijn de plaatsen bij uitstek om te genieten van de activiteit in de haven.

Interessant zijn ook het Kilitbahır fort en het Archeologisch Museum van Çanakkale. Om het scheepvaartverkeer te kunnen controleren liet sultan Mehmet П, de latere veroveraar van Istanbul in 1451, twee forten aan de zeestraat bouwen, een aan Europese zijde in Kilitbahır en één aan de overzijde in Çimenlik. Vandaag de dag is in het Çimenlik fort het Militair Museum ondergebracht ter nagedachtenis aan de slag bij Çanakkale.

Het Gelibolu Historisch Nationaal Park, ook wel bekend als het schiereiland Gallipoli, is opgericht ter nagedachtenis aan de 500.000 soldaten die hun leven gaven bij Gelibolu. In 1915 was het Mustafa Kemal, commandant van het Turkse leger, die een succesvolle veldtocht leidde om de vijandige legers uit het gebied te verdrijven.

Het park omvat gedenktekens, monumenten, begraafplaatsen en de natuurlijke schoonheid van de Arıburnu- kliffen en het Tuz Gölü ( zoutmeer). De prachtig groene heuvels, zandstranden en het helderblauwe water vormen een waardig laatste rustplaats voor de dappere soldaten die het leven lieten in deze historische veldslag. Hier voelt u overal het hart van de Turkse natie kloppen.

   
   

Het kruispunt van twee continenten

   
   
TransAnatolie Tour
Groep A - Internationale Licentie N°4938 - Het Turkse Ministerie van Cultuur en Toerisme

 

 

 

 
 
 

Turkey

Turquie

Türkei

Turkije

Türkiye

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

Assos ] Balikesir ] Bursa ] [ Canakkale ] Edirne ] Istanbul ] Troja ]

 

Mail to info[at]transanatolie.com with questions or comments about this web site.
Copyright © 1997 TransAnatolie. All rights reserved.
Last modified: 2023-08-06
 
Explore the Worlds of Ancient Anatolia and Modern Turkey by TransAnatolie Tour: Ancient Anatolia Explorer, Asia Minor Explorer, Turkey Explorer; Cultural Tour Operator, Biblical Tour Operator, Turkish Destinations, Cultural Tours to Turkey, Biblical Tours to Turkey, Health and Cultural Tours to Turkey, Thermal, Thalasso Holidays in Turkey,  Archaeological Tours to Turkey, Historical Tours to Turkey, Cultural Heritage Tours to Turkey, Cultural Tours to Turkey, Hobby Eco and Nature Tours Holidays to Turkey,  Beach and Plateau Holidays in Tuirkey, Anatolian Civilizations, Ancient Cultural Museums in Turkey, Top Turkish Museums, Museums in Turkey, Anatolian Civilizations Museum, Istanbul Archeological Museum, Ephesus Museum, Mevlana Museum, Topkapi Museum, Museum of Topkapi Palace, Turkish Cities, Turkish Destinations, Ancient Cities in Turkey, Ancient Anatolian Cities, Turkey in Brief, Turkish Culture, Turks, Turkish Language, Turkish Philosophers....Circuits culturels en Turquie, Excurcions en Turquie, Vacances en Turquie, Circuits de Culture en Turquie, Circuits de Croyance en Turquie, Turquie, Villes Antiques en Turquie, Musees en Turquie, Empires Turcs, Revolution de Mustafa Kemal Ataturk, Turquie d'Ataturk, Culturele Tours in Turkije, Rondreizen in Turkije, Reizen naar Turkije, Culturele Rondreizen naar Turkije, Vakanties in Turkije, Groepsreizen naar Turkije, Turkije, Turkse  Geschiedenis, Geschiedenis van Turkije, Oude Steden in Turkije, Oude Beschavingen, Oude Anatolische Beschavingen, Turkse Steden, Turkse Musea, Musea in Turkije, Turkse Steden, Overzicht van Turkije, Turkije in het Kort, Turks, Turkse Taal, Turkse Gescheidenis, Osmaanse Rijk, Ottamaanse Rijk, Gezondheid Tours Vakanties in Turkije, Geloof Tours in Turkije, Culturele Tour Operator, Turkije Specialist