En  Fr  Nl  De  Tr  

TransAnatolie Welcomes You  to Turkey

 

 

 

 

TransAnatolie Tours

En  Fr  Nl  De  Tr  

 

 

 

Eskisehir

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

 

Acemhöyük ] Aksaray ] Ankara ] [ Eskisehir ] Hattusas ] Kayseri ] Konya ] Nevsehir ] Nigde ] Saratli ] Sivas ]

 

Up

 

Eskişehir (Eskisehir, Sivrihisar)

   
   

Eskişehir (Eskisehir) werd in het eerste millennium voor Christus aan de oevers van de rivier de Porsuk door de Frygiërs gesticht. Belangrijke architectonische monumenten zijn de 13e eeuwse Alaeddin-moskee en het 16e eeuwse Kurşunlu-complex. De vier musea in de stad zijn allemaal de moeite waard. Het Archeologisch Museum toont Frygische objecten en sculpturen uit de regio. Het Meerschuimpijpmuseum toont pijpen en andere voorwerpen gemaakt van meerschuim. Het Yeşil Efendi-Museum van het Osmaanse Huis, een voorbeeld van de 19e eeuwse binnenlandse bouwkunst, huisvest een collectie van lokale etnografische voorwerpen en haarden om meerschuim te verharden.

Het Atatürk Cultureel Museum ten slotte stelt foto’s tentoon van het leven van Atatürk, een aantal persoonlijke eigendommen en een collectie voorwerpen van meerschuim. Het beste meerschuim ter wereld, een zacht wit gesteente, is afkomstig uit de mijnen in de omgeving van Eskişehir. Pijpen en andere voorwerpen zijn te koop in de souvenirwinkels in de stad. Het Sakaryabaşı, een door een bron gevoed meer, wordt omgeven door een schitterend parklandschap en trekt vele toeristen aan die in één van de visrestaurants komen genieten van de frisse lucht en de vers bereide vis. Sivrihisar ontleent haar charme aan de vele typisch Osmaanse huizen die zorgen voor een ingetogen elegantie. De 13e eeuwse Ulu-moskee, een voormalige karavanserai, en het Alemşahmausoleum zijn zeer interessant en dus een bezoek waard. Kenners van kelims en tapijten weten als geen ander dat de kelims van Sivrihisar interessant geprijsd zijn. In het nabijgelegen dorp Nasrettin Hoca (Hortu) toont het Nasrettin Hoca-museum etnografisch materiaal evenals amusante verhalen en tekeningen over deze bekende humorist. Tegen de heuvel boven Seyyit Battal Gazi staat de indrukwekkende 13de eeuwse moskee en het grafcomplex dat werd gebouwd ter nagedachtenis van Seyyit Battal, de ‘Islam krijger’. Het dorp Yunus Emre (Sarıköy) is de begraafplaats van Yunus Emre, de grote 13e eeuwse dichter. Zijn gedichten leven nog steeds voort, hun boodschap van liefde en medemenselijkheid hebben allerminst hun kracht verloren. Feestelijke herdenkingen vinden jaarlijks plaats in mei. In aanvulling op een bezoek aan zijn graf, kan men het kleine museum bezoeken dat is opgedragen aan zijn leven en werk.

   
   

Het kruispunt van twee continenten

   
   
TransAnatolie Tour
Groep A - Internationale Licentie N°4938 - Het Turkse Ministerie van Cultuur en Toerisme

 

 

 

 
 
 

Turkey

Turquie

Türkei

Turkije

Türkiye

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

Acemhöyük ] Aksaray ] Ankara ] [ Eskisehir ] Hattusas ] Kayseri ] Konya ] Nevsehir ] Nigde ] Saratli ] Sivas ]

 

Mail to info[at]transanatolie.com with questions or comments about this web site.
Copyright © 1997 TransAnatolie. All rights reserved.
Last modified: 2023-08-06
 
Explore the Worlds of Ancient Anatolia and Modern Turkey by TransAnatolie Tour: Ancient Anatolia Explorer, Asia Minor Explorer, Turkey Explorer; Cultural Tour Operator, Biblical Tour Operator, Turkish Destinations, Cultural Tours to Turkey, Biblical Tours to Turkey, Health and Cultural Tours to Turkey, Thermal, Thalasso Holidays in Turkey,  Archaeological Tours to Turkey, Historical Tours to Turkey, Cultural Heritage Tours to Turkey, Cultural Tours to Turkey, Hobby Eco and Nature Tours Holidays to Turkey,  Beach and Plateau Holidays in Tuirkey, Anatolian Civilizations, Ancient Cultural Museums in Turkey, Top Turkish Museums, Museums in Turkey, Anatolian Civilizations Museum, Istanbul Archeological Museum, Ephesus Museum, Mevlana Museum, Topkapi Museum, Museum of Topkapi Palace, Turkish Cities, Turkish Destinations, Ancient Cities in Turkey, Ancient Anatolian Cities, Turkey in Brief, Turkish Culture, Turks, Turkish Language, Turkish Philosophers....Circuits culturels en Turquie, Excurcions en Turquie, Vacances en Turquie, Circuits de Culture en Turquie, Circuits de Croyance en Turquie, Turquie, Villes Antiques en Turquie, Musees en Turquie, Empires Turcs, Revolution de Mustafa Kemal Ataturk, Turquie d'Ataturk, Culturele Tours in Turkije, Rondreizen in Turkije, Reizen naar Turkije, Culturele Rondreizen naar Turkije, Vakanties in Turkije, Groepsreizen naar Turkije, Turkije, Turkse  Geschiedenis, Geschiedenis van Turkije, Oude Steden in Turkije, Oude Beschavingen, Oude Anatolische Beschavingen, Turkse Steden, Turkse Musea, Musea in Turkije, Turkse Steden, Overzicht van Turkije, Turkije in het Kort, Turks, Turkse Taal, Turkse Gescheidenis, Osmaanse Rijk, Ottamaanse Rijk, Gezondheid Tours Vakanties in Turkije, Geloof Tours in Turkije, Culturele Tour Operator, Turkije Specialist