En  Fr  Nl  De  Tr  

TransAnatolie Welcomes You  to Turkey

 

 

 

 

TransAnatolie Tours

En  Fr  Nl  De  Tr  

 

 

 

Sivas

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

 

Acemhöyük ] Aksaray ] Ankara ] Eskisehir ] Hattusas ] Kayseri ] Konya ] Nevsehir ] Nigde ] Saratli ] [ Sivas ]

 

Up

 

Sivas

   
   

   
   

Sivas, nu een belangrijk commercieel centrum, stond gedurende de middeleeuwen op een belangrijke splitsing van karavaanroutes naar Perzië en Bagdad.Tussen 1142 en 1171 vormde de hoofdstad van de Emiers van Danişmend, en tijdens de Seltsjoekse overheersing was het een niet onbelangrijke stedelijk gebied. De resterende architectonische monumenten weerspiegelen de voorname positie van Sivas in de tijd.

De Ulu-moskee stam uit de tijd van het Danışmend –Emiraat, terwijl de meeste monumenten van de opwindende schoonheid van bouwwerken uit de Seltsjoeks-periode getuigen. De belangrijkste voorbeelden zijn het 13e–eeuwse İzzettin Keykavus Şifahanesi (een ziekenhuis en school voor medisch onderwijs), de prachtig  gedecoreerde Gök Medresse , de twee minaretten van de Çifte Minare Medresse en de Buruciye Medresse.Het besluit in 1919 om Turkije te bevrijden van de buitenlandse bezetters werd door het Nationaal Congres in Sivas genomen. Vandaag de dag is het 19e-eeuwse gebouw waar congres plaatsvond omgebouwd tot het Atatürk- en Congresmuseum. Hier zijn beelden te zien van de Onafhankelijkheidsoorlog en etnografisch materiaal. In de Buruciye Medresse toont het museum van archeologie en stenenbewerking bewerkte Islamitische grafzerken afkomstig van opgravingen uit de regio. Het 19e-eeuwse Akaylar herenhuis museum is thans het Etnografisch Museum. De stad heeft lange tijd een reputatie gehad het fijnste weefwerk voort te brengen. In de stad zijn dan ook prachtige Sivas-tapijten te koop.In het dorp Sivrialan gedenkt het Aşık Veysel Museum deze voorname  Turkse dichter (1884-1973), die er zijn hele leven heeft doorgebracht en er ook begraven ligt. Kangal, 68 km ten zuiden van Sivas, is de plaats waar Turkije zijn meest vermaarde hondenras, de Kangal vandaan komt (letterlijk’hond van Galaten’, die de soort in derde eeuw voor Christus meebrachten). Deze goudharige schaapshonden hebben ook hun nut bewezen in politie- en beveiligingwerk. Balıklı Kaplıca, de fameuze bron, ligt twaalf kilometer ten noordoosten van kangal. Het water is 36 graden Celcius warm en bevat concentraties bicarbonaat, calcium en magnesium. Wanneer het aan de oppervlakte komt zitten er kleine visjes in, waarvan wordt gezegd dat ze helpen bij de genezing van huidaandoeningen. In de provincie Sivas liggen eveneens de bekende bronnen Sıcak Çermik  (warm)  en Soğuk Çermik  (koud). Divriği, ooit een Byzantijnse buitenpost, was in de 12e en 13e eeuw de hoofdstad van de Turkse Emiers van Mengücek. Ofschoon de stad buiten de gebruikelijke route ligt, komen bezoekers naar Divriği om de Ulu-moskee en de Medresse uit 1229 te bewonderen. De Seltsjoek-kunst van het steen bewerken kent hier, in de planten- en dierenfiguren in het portaal, een van zijn hoogtepunten. De UNESCO heeft deze plaats uitgeroepen tot een van ’s werelds belangrijkste culturele erfgoederen.

   
   

Het kruispunt van twee continenten

   
   
TransAnatolie Tour
Groep A - Internationale Licentie N°4938 - Het Turkse Ministerie van Cultuur en Toerisme

 

 
   

 

 
 
 

Turkey

Turquie

Türkei

Turkije

Türkiye

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

Acemhöyük ] Aksaray ] Ankara ] Eskisehir ] Hattusas ] Kayseri ] Konya ] Nevsehir ] Nigde ] Saratli ] [ Sivas ]

 

Mail to info[at]transanatolie.com with questions or comments about this web site.
Copyright © 1997 TransAnatolie. All rights reserved.
Last modified: 2023-08-06
 
Explore the Worlds of Ancient Anatolia and Modern Turkey by TransAnatolie Tour: Ancient Anatolia Explorer, Asia Minor Explorer, Turkey Explorer; Cultural Tour Operator, Biblical Tour Operator, Turkish Destinations, Cultural Tours to Turkey, Biblical Tours to Turkey, Health and Cultural Tours to Turkey, Thermal, Thalasso Holidays in Turkey,  Archaeological Tours to Turkey, Historical Tours to Turkey, Cultural Heritage Tours to Turkey, Cultural Tours to Turkey, Hobby Eco and Nature Tours Holidays to Turkey,  Beach and Plateau Holidays in Tuirkey, Anatolian Civilizations, Ancient Cultural Museums in Turkey, Top Turkish Museums, Museums in Turkey, Anatolian Civilizations Museum, Istanbul Archeological Museum, Ephesus Museum, Mevlana Museum, Topkapi Museum, Museum of Topkapi Palace, Turkish Cities, Turkish Destinations, Ancient Cities in Turkey, Ancient Anatolian Cities, Turkey in Brief, Turkish Culture, Turks, Turkish Language, Turkish Philosophers....Circuits culturels en Turquie, Excurcions en Turquie, Vacances en Turquie, Circuits de Culture en Turquie, Circuits de Croyance en Turquie, Turquie, Villes Antiques en Turquie, Musees en Turquie, Empires Turcs, Revolution de Mustafa Kemal Ataturk, Turquie d'Ataturk, Culturele Tours in Turkije, Rondreizen in Turkije, Reizen naar Turkije, Culturele Rondreizen naar Turkije, Vakanties in Turkije, Groepsreizen naar Turkije, Turkije, Turkse  Geschiedenis, Geschiedenis van Turkije, Oude Steden in Turkije, Oude Beschavingen, Oude Anatolische Beschavingen, Turkse Steden, Turkse Musea, Musea in Turkije, Turkse Steden, Overzicht van Turkije, Turkije in het Kort, Turks, Turkse Taal, Turkse Gescheidenis, Osmaanse Rijk, Ottamaanse Rijk, Gezondheid Tours Vakanties in Turkije, Geloof Tours in Turkije, Culturele Tour Operator, Turkije Specialist