En  Fr  Nl  De  Tr  

TransAnatolie Welcomes You  to Turkey

 

 

 

 

TransAnatolie Tours

En  Fr  Nl  De  Tr  

 

 

 

Geloof

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

 

Onderwijs ] Economie ] Werkdagen ] [ Geloof ] Literatuur ] Besnijdenis ] Huwelijk ] Janitsaren ] Basics ] Avonds ] Keuken ] Barbier ] Hamam ] Muziek ] Feestdagen ]

 

Up
Moskée
Blauwe Moskee
Bijbel
Sinterklaas

  Het Geloof

Hagia Sophia als moskee (met minaretten en met een halve maan op de centrale koepel) Binnenzicht Hagia Sophia Binnenkant van de koepel (Selimiye Moskee, Edirne) De koepel van de Selimiye-moskee in Edirne

Meest van de Turkse bevolking is gelovig en moslim. Naast moslims en niet gelovigen zijn er ook 3 % christelijk, 1.5 % jood, 0.8 % armenische christelijk. De staat is echter een wereldlijke staat. De aanhangers van de Islam beschouwen deze godsdienst als een verbeterde versie van de joodse en van de christelijke. De islamieten geloven eveneens in een god; Allah. De geloofsbelijdenİs luidt “ Er is maar een god en dat is Allah en Mohammed is zijn laatse profeet “ Het boek van de islam is de koran, In de koran zijn er niet alleen de geloofsregels opgenomen, maar ook de regels voor de juiste levenshouding staan er in. Er is de volledige vrijheid van de godsdienst.

Blauwe Moskee (Sultan Ahmet Camii) Istanbul Interieur Blauwe Moskee (Sultan Ahmet Camii) Istanbul

De islam is een veel minder idealistische godsdienst dan het katholischisme. De gelovige is geen kind van God, maar zijn dienaar.

De moslim is verplicht vijf maal per dag te bidden tot Allah. Dus vijf maal per dag hoort men overal de oproep tot het gebed vanaf de minaretten. Sommigen gaan bidden in de moskee, anderen bidden gewoon thuis, in de tuin, op tapijten.

Suleyman (Suleymaniye) Moskee, Istanbul Binnenkant van de grote koepel van Suleymaniye Moskee Istanbul

Een maal per jaar, gedurende een maand, moet iedere goed moslim vasten tijdens de ramadan. Het is dan verboden te eten, te drinken, te roken en te vrijen tijdens de vasting period (Des avond's is alles vrij, zelfs vrijen!). De bilaterale relatie vrouw-man hebben tussen zonsopgang en zonsondergang. De datum van de ramadan wijzigt ieder jaar, zoals alle andere moslimfeestdagen, naargelang de maankalender.

De derde plicht bestaat uit het maken van een bedevaart naar het heilige Mekka, het godsdienstig centrum van de islam. Als men gaat naar Mekka dan krijgt men de titel Hadj.

De vierde plicht bestaat uit het geven van aalmoezen aan de hulpbehoevenden, In totaal zo’n 2 % van het jaarinkomen.

De vijfde plicht is het in het gebed blijven herhalen van de geloofsbelijdenis “ Er is maar een God en dat is Allah en Mohammed is zijn laatste profeet “.

Top

 

 
Nuttige Links
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Turkey

Turquie

Türkei

Turkije

Türkiye

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

Onderwijs ] Economie ] Werkdagen ] [ Geloof ] Literatuur ] Besnijdenis ] Huwelijk ] Janitsaren ] Basics ] Avonds ] Keuken ] Barbier ] Hamam ] Muziek ] Feestdagen ]

 

Mail to info[at]transanatolie.com with questions or comments about this web site.
Copyright © 1997 TransAnatolie. All rights reserved.
Last modified: 2023-08-06
 
Explore the Worlds of Ancient Anatolia and Modern Turkey by TransAnatolie Tour: Ancient Anatolia Explorer, Asia Minor Explorer, Turkey Explorer; Cultural Tour Operator, Biblical Tour Operator, Turkish Destinations, Cultural Tours to Turkey, Biblical Tours to Turkey, Health and Cultural Tours to Turkey, Thermal, Thalasso Holidays in Turkey,  Archaeological Tours to Turkey, Historical Tours to Turkey, Cultural Heritage Tours to Turkey, Cultural Tours to Turkey, Hobby Eco and Nature Tours Holidays to Turkey,  Beach and Plateau Holidays in Tuirkey, Anatolian Civilizations, Ancient Cultural Museums in Turkey, Top Turkish Museums, Museums in Turkey, Anatolian Civilizations Museum, Istanbul Archeological Museum, Ephesus Museum, Mevlana Museum, Topkapi Museum, Museum of Topkapi Palace, Turkish Cities, Turkish Destinations, Ancient Cities in Turkey, Ancient Anatolian Cities, Turkey in Brief, Turkish Culture, Turks, Turkish Language, Turkish Philosophers....Circuits culturels en Turquie, Excurcions en Turquie, Vacances en Turquie, Circuits de Culture en Turquie, Circuits de Croyance en Turquie, Turquie, Villes Antiques en Turquie, Musees en Turquie, Empires Turcs, Revolution de Mustafa Kemal Ataturk, Turquie d'Ataturk, Culturele Tours in Turkije, Rondreizen in Turkije, Reizen naar Turkije, Culturele Rondreizen naar Turkije, Vakanties in Turkije, Groepsreizen naar Turkije, Turkije, Turkse  Geschiedenis, Geschiedenis van Turkije, Oude Steden in Turkije, Oude Beschavingen, Oude Anatolische Beschavingen, Turkse Steden, Turkse Musea, Musea in Turkije, Turkse Steden, Overzicht van Turkije, Turkije in het Kort, Turks, Turkse Taal, Turkse Gescheidenis, Osmaanse Rijk, Ottamaanse Rijk, Gezondheid Tours Vakanties in Turkije, Geloof Tours in Turkije, Culturele Tour Operator, Turkije Specialist