En  Fr  Nl  De  Tr  

TransAnatolie Welcomes You  to Turkey

 

 

 

 

TransAnatolie Tours

En  Fr  Nl  De  Tr  

 

 

 

Afrodisias

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

 

[ Afrodisias ] Afyon ] Amasya ] Aydin ] Bergama ] Bodrum ] Denizli ] Dalyan ] Didymes ] Efeze ] Fethiye ] Izmir ] Sardis ] Kekova ] Kutahya ] Manisa ] Milet ] Mugla ] Usak ]

 

Up

 

Afrodisias

   
   

De belangrijke archeologische plaats afrodisias ligt op aan hoogvlakte aan de voet van bergketen Akdag, niet ver van de vallei waar de Büyük menderes, de antieke meandre stroomt.

Al in het 3e millennium was Afrodisias bewoond. Onder de vele namen van de stad toont ninova duidelijk een zuiver babylonische invloed heiligdom van Isjtar, de liefdesgodin en de godin van de ster venus maakten de collaboratie voor de naam van aphrodite. nadat de grieken nederzetting hadden ingenomen, de naam afrodite en de plaatsnaam afrodisias hebben ontwikkeld.Wat de tempel van Artemis was voor Efeze, was de tempel van Afrodite voor.de naam Afrodisias komt pas in de hellenistische tijd voor.

Als hoofdstad van provincie Caria werd ze naast Afrodisias ook Caria genoemd.Door de aphrodite cultus kon het christendom moeilijk wortel schieten.In de stad was een beroemde beeldhouwschool gevestigd met kunstenaars uit Pergamon, hier ontstond een bijzonder expressieve,dynamische culturele stroming zowel in de griekse als in de romeinse tijd. Intussen was in Afrodisias de verering van gelijknamige godin diep geworteld;deze was te vergelijken met de religieuze aanbidding van Artemis te Efese of van Cybela van lydiers om enkele voorbeelden uit de hellenistische periode te noemen.In 5e eeuw, de byzantijnen noemde de stad als stavropolis (stad van het kruis)voor conversie van de stad aan de christendom,en de aphroditetempel werd omgevormd tot een kerk.

In Afrodisias, ziet men het beste bewaarde stadion ter wereld: het mooie bewaarde stadion is 262 meter lang,59 meter breed en telt 22 rijen zitplaatsen vor 30.000 toeschouwers.

De tempel van Aphrodite is van de eerste eeuw v.c.De oudste fundamenten stammen evenwel uit de 6e eeuw v.c. van de ionische pseudodipteros van 13 bij 8 zuilen.de tempel werd in de 5e eeuw tot kerk verbouwd.ook het theater en het odeon zijn tegenwoordig nog in de goede staat.De beeldhouwers van de stad waren in de eerste eeuw in het hele romeinse rijk beroemd.Het wit,blauw en grijs glinsterende marmer wonnen zij in de marmergroever van de baba dagi, op slechts twee kilometer van de stad.Deze hoge berg,die een groot deel van het jaar met sneeuw is bedekt, vormt een practig decor met Afrodisias.

   
   

Aphrodite

   
   

Afrodite, de anatolische godin van vruchtbaarheid met die van mezopotamische vruchtbaarheidsgodin Astarte is de zinnelijke liefde en schoonheid. Het cultus vertoont verwantschap tar.Homerus noemt Aphrodite de dochter van Zeus en Dione, volgens andere bronnen ontstond zij uit zeeschuim. De romeinen hebben de oud-italische vegetatiegodin Venus met Aphrodite vereenzelvigd.

   
   
TransAnatolie Tour
Groep A - Internationale Licentie N°4938 - Het Turkse Ministerie van Cultuur en Toerisme

 

 
   
 

 

 
 
 

 

 

Turkey

Turquie

Türkei

Turkije

Türkiye

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

[ Afrodisias ] Afyon ] Amasya ] Aydin ] Bergama ] Bodrum ] Denizli ] Dalyan ] Didymes ] Efeze ] Fethiye ] Izmir ] Sardis ] Kekova ] Kutahya ] Manisa ] Milet ] Mugla ] Usak ]

 

Mail to info[at]transanatolie.com with questions or comments about this web site.
Copyright © 1997 TransAnatolie. All rights reserved.
Last modified: 2023-08-06
 
Explore the Worlds of Ancient Anatolia and Modern Turkey by TransAnatolie Tour: Ancient Anatolia Explorer, Asia Minor Explorer, Turkey Explorer; Cultural Tour Operator, Biblical Tour Operator, Turkish Destinations, Cultural Tours to Turkey, Biblical Tours to Turkey, Health and Cultural Tours to Turkey, Thermal, Thalasso Holidays in Turkey,  Archaeological Tours to Turkey, Historical Tours to Turkey, Cultural Heritage Tours to Turkey, Cultural Tours to Turkey, Hobby Eco and Nature Tours Holidays to Turkey,  Beach and Plateau Holidays in Tuirkey, Anatolian Civilizations, Ancient Cultural Museums in Turkey, Top Turkish Museums, Museums in Turkey, Anatolian Civilizations Museum, Istanbul Archeological Museum, Ephesus Museum, Mevlana Museum, Topkapi Museum, Museum of Topkapi Palace, Turkish Cities, Turkish Destinations, Ancient Cities in Turkey, Ancient Anatolian Cities, Turkey in Brief, Turkish Culture, Turks, Turkish Language, Turkish Philosophers....Circuits culturels en Turquie, Excurcions en Turquie, Vacances en Turquie, Circuits de Culture en Turquie, Circuits de Croyance en Turquie, Turquie, Villes Antiques en Turquie, Musees en Turquie, Empires Turcs, Revolution de Mustafa Kemal Ataturk, Turquie d'Ataturk, Culturele Tours in Turkije, Rondreizen in Turkije, Reizen naar Turkije, Culturele Rondreizen naar Turkije, Vakanties in Turkije, Groepsreizen naar Turkije, Turkije, Turkse  Geschiedenis, Geschiedenis van Turkije, Oude Steden in Turkije, Oude Beschavingen, Oude Anatolische Beschavingen, Turkse Steden, Turkse Musea, Musea in Turkije, Turkse Steden, Overzicht van Turkije, Turkije in het Kort, Turks, Turkse Taal, Turkse Gescheidenis, Osmaanse Rijk, Ottamaanse Rijk, Gezondheid Tours Vakanties in Turkije, Geloof Tours in Turkije, Culturele Tour Operator, Turkije Specialist