En  Fr  Nl  De  Tr  

TransAnatolie Welcomes You  to Turkey

 

 

 

 

TransAnatolie Tours

En  Fr  Nl  De  Tr  

 

 

 

Bergama

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

 

Afrodisias ] Afyon ] Amasya ] Aydin ] [ Bergama ] Bodrum ] Denizli ] Dalyan ] Didymes ] Efeze ] Fethiye ] Izmir ] Sardis ] Kekova ] Kutahya ] Manisa ] Milet ] Mugla ] Usak ]

 

Up

 

Bergama- Akropolis- Asklepion en Geestesziekenhuis

   
   

In de 4de eeuw ontwikkelde Macedonie zich tot een grootmacht. Alexander de Grote, in enkele jaren veroverde Anatolie,Syrie,Egypte,Mesopotamie en Perzie.Hij stierf in 323 v.c. in Babylon op driendertigjarige leeftijd.direct na zijn dood begon de strijd tussen zijn veldheren om de heershappij in het rijk.

De Seleuciden beheersten Perzie,Mesopotamie en het grootste deel van Anatolie. de Ptolemaeen beheersten de zuidkust en hadden hun machtbasis in Egypte. De Antiochiniden heersten over Macedonie en Griekenland.Lysimakos heerst Egeische kust en een grote deel van middellandszeeland en van West Anatolie.De veroveringen van Alexander de Grote hebben behalve een politieke ook een grote culturele betekenis gehad.Zij vormden het begin van de hellenistische periode:griekse en aziatische cultuurelementen werden met elkaar gecombineerd.De griekse cultuur verspreidde zich over het nabije-oosten.De griekse taal werd in grote delen van de het nabije-oosten gebruikt.Religies en denkbeelden van de perzische en egiyptische culturen werden overgenomen.De vorst was niet meer de "eerste onder zijn gelijke maar werd als een godheid vereerd. er was een vrije grote religieuze tolerantie.Er werden tempels voor de godkoningen gebouwd.(zoals later ook voor de romeinse keizers)

De hellenistische vorsten waren absolute heersers.Pergamon wist zich in de 3e en de 4de eeuw v.c. te ontwikkelen tot een lokale grootmacht. De ruïnes van pergamon bevinden zich in een vruchtbare vallei waar de rivier pergamun stroomt.De bibliotheek gebouwd door eumenes 2de met 200.oo0 werken, perkamentsproductie,kunst, architectenschool maakten van Pergamon een culturele open stad van hellenistische wereld.

Pergame werd gesticht door Lysimakos, legeraanvoerder van Alexander de Grote. Hij gebruikte hiervoor het rijk van Alexander de Grote.

Attalos 3de liet,bij gebrek aan een nakomeling,door een politiek testament,zijn rijk aan Rome. Bij de dood van Attalus iii de , in 133 v. c. was Pergamon een romeinse land en hoofdstad van de provincie azie. Onder de romeinen bleef Pergamon als provinciehoofdstad gedurende 400 jaar erg belangrijk.Er was een periode van hoogconjunctuur onder keizer Augustus. een theater voor 18000 toeschouwers en een amfitheater in Asklepion werden gebouwd.

De beschavingen is aan deze van Pergamon verschuldigd:

Het keizerlijk- koninklijk paleis, waarvan wij nu nog de grondvesten kunnen bewonderen.

De tempel van Zeus . de originele tempel bevindt zich in het pergamonmuseum te Berlİjn.

De ontdekking van het perkament, gemaakt van dierenhuiden (geiten en schapen ). Deze ontdekking kwam de alfabetisatie van de bevolkİng ten goede en betekende tevens een grote culturele revolutie.

De aanwezigheid van het eerste ziekenhuis voor geesteszieken en voor rheumalijders. Asklepion waar de principes van Hypocrates werden geeerbiedigd en waar Claudius Gallİenus de doelstellingen van de therapieen vastlegde. In Asklepion werd een vorm van psychotherapie toegepast, therapie tot verwerven van zelfvertrouwen , de groepstherapie door spelen, theater en de beruchte choc therapie-verrassingstunnel.

   
   

Trajanus tempel

   
   

Het werd gerealiseerd in de 2 de eeuw om honoreren Trajan, keizer van pax romaansperiode. Dit was een korintische tempel met zes zuilen langs. Trajanustempel heeft twee delen voor Trajanus en voor Adrİanus.

   
   

Theater

   
   

Theater werd hoogst waarschijnlijk in de hellenitische tijd, tijdens de regering van Eumens II de . Het theater werd gebouwd voor 18.000 toeschouwers en heeft een volmaakte akoestiek. Naast de scene van theater staat de Dionisostempel.

   
   

Altaar van Zeus

   
   

Helaas is van altaar van Zeus weinig over, Die was gebouwd om de zege over Galaten, tijdens het rijk van Eumenes II de. U kunt het altaar zien in het Pergamon museum van Berlijn.

   
   

Asklepion

   
   

Eerste ziekenhuis voor mentale zieken, psychologische zieken.

Waarschijnlijk werd de Asklepion cultus hier in de 4de eeuw hier gebouwd omwille van de geneeskrachtige mineraalbronnen.Hadrianus verbleef er in 123,Marcus Aurelius in 162 en Caracalla in 214.De vermaardste onder hen was Claudius Galenus,volgeling van Hippokrates en met deze de grootste autoriteit op het gebied van geneeskunde In de middeleeuwen.Ten tijde van Galenus groeide het Asklepion uit tot het meest invloedrijke medische en psychoterapeutische centrum van de antieke wereld, en bleef een begrip in de westerse geneeskunde.Men deed aan droomanalyse (lang voor de traumdeutung 1900)watertherapie,zonnebaden en rustkuren afgewisseld met griekse drama’s.De komst van het christendom onder de byzantijnse overheersing deed de asklepios-cultus definitief verdwijnen. Op de plaats van de tempel verrees een kerk.

   
   

Asclepius

   
   

In de griekse mytologie;de god van geneeskunde,zoon van Apollo en Coronis,werd vereerd in de gedaante van een slang.Tegen het einde van de 6de eeuw v.c. werd Epidarus het centrum van asclepiuscultus. Staf en een slang werden als esculaapteken symbool van de medische beroepen.

   
   

Galenus Claudius

   
   

Romeinse medicus: wijsgeer en astroloog, ging n.c. 157 naar Rome, waar hij lijfarts werd van Marcus Aurelius.Hij bouwde voort op de theorien van Hippocrates en voegde door nauwkeurige observatie, nieuwe informatie toe aan de bestaande kennis van anatomie,fysiologie en geneeskunde en legde de basis voor de breiding van geneesmiddelen uit zowel bestanddelen van planten en dieren als mineralen die hij samenvatte in een systeem, dat vele eeuwen de medische wetenschap heeft beheerst. Dit systeem ging uit van drie stelsels:het aderlijke(dat als beginspunt de lever had), het slagaderlijke (hart) en het zenuwstelsel (hersenen). Hij werkte de leer van corpus hippocratium van de vier lichaamssappen verder uit: bloed, slijm, gele en zwarte gal. Op de menging daarvan zou het temperament berusten  (respiratie, sanguinisch, flegmatisch, cholerisch en melancolisch).

   
   

Het kruispunt van twee continenten

   
   
TransAnatolie Tour
Groep A - Internationale Licentie N°4938 - Het Turkse Ministerie van Cultuur en Toerisme

 

 

 

 
 
 

Turkey

Turquie

Türkei

Turkije

Türkiye

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

Afrodisias ] Afyon ] Amasya ] Aydin ] [ Bergama ] Bodrum ] Denizli ] Dalyan ] Didymes ] Efeze ] Fethiye ] Izmir ] Sardis ] Kekova ] Kutahya ] Manisa ] Milet ] Mugla ] Usak ]

 

Mail to info[at]transanatolie.com with questions or comments about this web site.
Copyright © 1997 TransAnatolie. All rights reserved.
Last modified: 2023-08-06
 
Explore the Worlds of Ancient Anatolia and Modern Turkey by TransAnatolie Tour: Ancient Anatolia Explorer, Asia Minor Explorer, Turkey Explorer; Cultural Tour Operator, Biblical Tour Operator, Turkish Destinations, Cultural Tours to Turkey, Biblical Tours to Turkey, Health and Cultural Tours to Turkey, Thermal, Thalasso Holidays in Turkey,  Archaeological Tours to Turkey, Historical Tours to Turkey, Cultural Heritage Tours to Turkey, Cultural Tours to Turkey, Hobby Eco and Nature Tours Holidays to Turkey,  Beach and Plateau Holidays in Tuirkey, Anatolian Civilizations, Ancient Cultural Museums in Turkey, Top Turkish Museums, Museums in Turkey, Anatolian Civilizations Museum, Istanbul Archeological Museum, Ephesus Museum, Mevlana Museum, Topkapi Museum, Museum of Topkapi Palace, Turkish Cities, Turkish Destinations, Ancient Cities in Turkey, Ancient Anatolian Cities, Turkey in Brief, Turkish Culture, Turks, Turkish Language, Turkish Philosophers....Circuits culturels en Turquie, Excurcions en Turquie, Vacances en Turquie, Circuits de Culture en Turquie, Circuits de Croyance en Turquie, Turquie, Villes Antiques en Turquie, Musees en Turquie, Empires Turcs, Revolution de Mustafa Kemal Ataturk, Turquie d'Ataturk, Culturele Tours in Turkije, Rondreizen in Turkije, Reizen naar Turkije, Culturele Rondreizen naar Turkije, Vakanties in Turkije, Groepsreizen naar Turkije, Turkije, Turkse  Geschiedenis, Geschiedenis van Turkije, Oude Steden in Turkije, Oude Beschavingen, Oude Anatolische Beschavingen, Turkse Steden, Turkse Musea, Musea in Turkije, Turkse Steden, Overzicht van Turkije, Turkije in het Kort, Turks, Turkse Taal, Turkse Gescheidenis, Osmaanse Rijk, Ottamaanse Rijk, Gezondheid Tours Vakanties in Turkije, Geloof Tours in Turkije, Culturele Tour Operator, Turkije Specialist