En  Fr  Nl  De  Tr  

TransAnatolie Welcomes You  to Turkey

 

 

 

 

TransAnatolie Tours

En  Fr  Nl  De  Tr  

 

 

 

Antakya

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] AnatoliŽ ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

 

Adana ] Antalya ] [ Antakya ] Aspendos ] Burdur ] Iskendurun ] Isparta ] Leto ] Mersin ] Kizkalesi ] Patara ] Perge ] Pinara ] Priene ] Phaselis ] Side ] Silifke ] Termessos ] Xsantos ]

 

Up

 

Antakya (Antioche AnatoliŽ Turkije)

   
   

   
   
De bijbelse stad Antioche, nu Antakya genaamd, ligt aan de oevers van de Asi (Oronte) rivier temidden van een vruchtbare vlakte en omgeven door een grandioos gebergte. Als hoofdstad van SeleuciŽ was de stad vermaard om haar rijkdom en luxe. In de tijd van de Romeinen behield zij haar bloeiende handel en cultuur en was gelijkertijd een van de eerste plaatsen waar het Christendom zijn intrede deed. Overigens werd hier voor het eerst de naam Ďíchristeníí gebruikt. Zowel Sint-Bernabť, Sint-Paulus als Sint-Petrus kwamen hier langs. Wandelend door de straten en steegjes beleeft u ongetwijfeld het verleden opnieuw.

Het museum van Antakya (gesloten op maandag) beschikt over een van de meest waardevolle mozaїeken ter wereld, die grotendeels ontdekt zijn tijdens de opgravingen in Antioche en Daphne. Ook de Habib Neccarmoskee en de drukke bazaar moet u zeker bezoeken. Buiten de stad ligt de kerkgrot van Sint- Petrus, waar hij voor het eerst preekte en de christelijke gemeenschap van Antioche stichtte. Deze kerk werd in 1983 heilig verklaard door het Vaticaan.

In het zuiden van de grot ziet u nog steeds de ijzeren poort, vroeger de toegangspoort van Antioche. Het oude stadsgedeelte vertoont nog steeds grote gelijkenis met de periode waarin Sint-Barnabť, Sint-Petrus en Sint-Paulus en andere apostelen de stad bezochten. De stad wordt gedomineerd door het kasteel van Antioche, van waaruit u een prachtig zicht heeft op de omgeving.

In Harbiye (Daphne), ten zuiden van Antakya zou de nimf Daphne, zo wil de legende, zich veranderd hebben in een laurierboom om te kunnen ontsnappen aan Apollo. Ten tijde van de Romeinen was de stad synoniem voor weelde en luxe. De omgeving werd gekenmerkt door boomgaarden, tuinen, laurierbomen en watervallen. Nu kunt u er een heerlijke maaltijd nuttigen en in de maand oktober de typische dadels van Harbiye proeven. Ook de geparfumeerde zeep en laurier behoren tot de plaatselijke specialiteiten.  

Op 25 km van Antakya ligt, ten noorden van Samandağ, ligt het onvergetelijke strand van Samandağ Peria van SeleuciŽ («evlik) (gesticht in 300 v. Chr). Het was een drukke haven toen Sint- Barnabť en Sint- Petrus het voor de eerste maal bezochten. Titrus liet er een ondergronds afvoerkanaal voor regenwater bouwen. De Titustunnel is een knap staaltje techniek uit die tijd en tegelijkertijd het interessante bouwwerk van Cevlik. Op weg naar Kapısuyu heeft u vanuit de Zeustempel een formidabel uitzicht op de oude haven, het strand en de uitgestrekte vlakte.

Vanuit Antakya voeren twee routes u naar het buurland SyriŽ. De ene in oostelijke richting via Haleppo met de grensoversteek in Reyhanlı, de andere in zuidelijke richting met de grensoversteek in Yayladağ. Daarna wordt via Lattakiť en Tripoli, Beiroet bereikt

De stad werd in de laatste jaren van de 4de eeuw v.c. gesticht door Seleucus i nicator, generaal van Alexander de grote. Zij breidde zich snel uit en werd een van de meest bloeiende en machtige steden van klein-azie; zij werd zelfs de derde stad van het grote door Rome beheerde keizerrijk.Toen de stad een middelpunt voor het christelijk geloof was geworden predikten hier de apostelen Petrus en Paulus, later werd de stad door een zware aardbeving getroffen, zij werd onder Justinianus herbouwd. In 1098, ten tijde van de kruistochten werd hier een prinsdom gesticht dat werd geregeerd door Robert Guiscard,de vindingrijke. Maar de ontwikkeling van de stad werd verstoord door de invallen van de mamelukken 8de eeuw. In 1516 werd de stad door de osmanen ingelijfd; zij maakt deel uit van de moderne turkse natie sinds 1939, na aan het einde van de eerste wereldoor onder frans beheer te hebben gestaan. Toeristische gezien zijn interessant, behalve de ulu cami (xvi de eeuw), de habib neccar cami, een vroegere kerk die werd omgebouwd tot moskee. Grot van Petrus, een antieke cultusoord in de rotsen dat door de christenen als gebedsplaats werd gebruikt. In het archeologisch museum zijn interessante architectonische werken, sculpturen en sierlijke.

   
   

Het kruispunt van twee continenten

   
   
TransAnatolie Tour
Groep A - Internationale Licentie Nį4938 - Het Turkse Ministerie van Cultuur en Toerisme

 

 
 

 

 
 
 

Turkey

Turquie

TŁrkei

Turkije

TŁrkiye

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] AnatoliŽ ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

Adana ] Antalya ] [ Antakya ] Aspendos ] Burdur ] Iskendurun ] Isparta ] Leto ] Mersin ] Kizkalesi ] Patara ] Perge ] Pinara ] Priene ] Phaselis ] Side ] Silifke ] Termessos ] Xsantos ]

 

Mail to info[at]transanatolie.com with questions or comments about this web site.
Copyright © 1997 TransAnatolie. All rights reserved.
Last modified: 2023-08-06
 
Explore the Worlds of Ancient Anatolia and Modern Turkey by TransAnatolie Tour: Ancient Anatolia Explorer, Asia Minor Explorer, Turkey Explorer; Cultural Tour Operator, Biblical Tour Operator, Turkish Destinations, Cultural Tours to Turkey, Biblical Tours to Turkey, Health and Cultural Tours to Turkey, Thermal, Thalasso Holidays in Turkey,  Archaeological Tours to Turkey, Historical Tours to Turkey, Cultural Heritage Tours to Turkey, Cultural Tours to Turkey, Hobby Eco and Nature Tours Holidays to Turkey,  Beach and Plateau Holidays in Tuirkey, Anatolian Civilizations, Ancient Cultural Museums in Turkey, Top Turkish Museums, Museums in Turkey, Anatolian Civilizations Museum, Istanbul Archeological Museum, Ephesus Museum, Mevlana Museum, Topkapi Museum, Museum of Topkapi Palace, Turkish Cities, Turkish Destinations, Ancient Cities in Turkey, Ancient Anatolian Cities, Turkey in Brief, Turkish Culture, Turks, Turkish Language, Turkish Philosophers....Circuits culturels en Turquie, Excurcions en Turquie, Vacances en Turquie, Circuits de Culture en Turquie, Circuits de Croyance en Turquie, Turquie, Villes Antiques en Turquie, Musees en Turquie, Empires Turcs, Revolution de Mustafa Kemal Ataturk, Turquie d'Ataturk, Culturele Tours in Turkije, Rondreizen in Turkije, Reizen naar Turkije, Culturele Rondreizen naar Turkije, Vakanties in Turkije, Groepsreizen naar Turkije, Turkije, Turkse  Geschiedenis, Geschiedenis van Turkije, Oude Steden in Turkije, Oude Beschavingen, Oude Anatolische Beschavingen, Turkse Steden, Turkse Musea, Musea in Turkije, Turkse Steden, Overzicht van Turkije, Turkije in het Kort, Turks, Turkse Taal, Turkse Gescheidenis, Osmaanse Rijk, Ottamaanse Rijk, Gezondheid Tours Vakanties in Turkije, Geloof Tours in Turkije, Culturele Tour Operator, Turkije Specialist†