En  Fr  Nl  De  Tr  

TransAnatolie Welcomes You  to Turkey

 

 

 

 

TransAnatolie Tours

En  Fr  Nl  De  Tr  

 

 

 

Antalya

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

 

Adana ] [ Antalya ] Antakya ] Aspendos ] Burdur ] Iskendurun ] Isparta ] Leto ] Mersin ] Kizkalesi ] Patara ] Perge ] Pinara ] Priene ] Phaselis ] Side ] Silifke ] Termessos ] Xsantos ]

 

Up

 

Antalya

   
   

   
   

Antalya, de belangrijkste vakantiebestemming van Turkije is een vat vol contrasten. Het is een aantrekkelijke stad met boulevards omgeven door palmbomen een indrukwekkende zeehaven en een pittoresk oud stadsgedeelte, Kaleiçi, met zijn smalle steegjes en houten huizen die tegen de muren van de stad zijn aangebouwd.

De stad werd in de 2e eeuw v. Chr. gesticht door Atallos II, koning van Pergamon, die de stad naar zichzelf noemde, Attaleia. Sindsdien is de stad steeds bewoond geweest en werd ze achtereenvolgens bezet door de Romeinen, de Byzantijnen en de Seltjoeken, om ten slotte Osmaans bewind te komen. In het centrum van de stad verrijst de Yivli Minarelimoskee, gebouwd door de Seltsjoek-sultan Allaeddin Keykubat in de 13e eeuw. De elegante gekartelde minaret van deze moskee is het symbool van Antalya. Het theologische college Karatay Medresse is gelegen in het Kaleiçikwartier en dateert uit dezelfde periode. De sculpturen in de poort en de mihrab zijn sprekende voorbeelden van Seltjoekkunst. De twee belangrijkste Osmaanse moskeeën uit de stad zijn de Murat Paşamoskee uit de 18e eeuw, opgetrokken in natuursteen en rustend op vier pilaren over een natuurlijke bron. De 2e eeuwse Hıdırlık-toren lijkt te zijn opgetrokken als vuurtoren. De Kesik Minarelimoskee getuigt van de diverse invloeden waaraan Antalya in de loop der eeuwen heeft blootgestaan. Deze oorspronkelijk kerk vertoont sporen van de Romeinse, Byzantijnse, Seltsjoekse en Osmaanse cultuur.

Ter gelegenheid van het bezoek van Hadrianus in 130, werd in de stadsmuur een prachtig gedecoreerde deur met drie bogen aangebracht. Bepaalde delen van de muur en een deur staan nog steeds overeind in de nabijheid van de zeehaven. Ook de delen van de muur en een deur staan nog steeds overeind in de nabijheid van de zeehaven. Ook de klokketoren in het Kalekapısıkwartier maakt deel uit van de versterkte stadswal. Het zicht op de stad met het Atatürkpark en het Karaalioğlupark, met de schitterend gekleurde exotische bloemen op de voorgrond, het slingerende water in de baai voor u en de imposante bergen achter u... U weet ongetwijfeld waarom Antalya zo’n populaire vakantiebestemming is geworden. In het Aqua Park aan de oostelijke kust kunt u diverse watersporten beoefenen.
 

 

   
   

Kaleiçi - Citadel

   
   

   
   

De zeehaven van Kaleiçi in Antalya is al meerdere malen met internationale prijzen bekroond en wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste van Turkije. Met zijn talloze souvenirwinkeltjes, sympathieke cafés en restaurants en pittoreske jachthaven komt dit complex tegemoet aan alle toeristische behoeften. Een boottocht ‘s morgens en uitblazen in de zeehaven ‘s namiddags. ‘s Avonds roepen de verplichte oude stadsmuren een feeërieke en tegelijk serene sfeer op.
 

   
   

Archeologisch Museum

   
   

Het archeologisch museum werpt een licht op de periode tussen de oude steentijd (paleolithicum) en het Osmaanse rijk. Het Atatürkmuseum toont voorwerpen gebruikt door de grondlegger van de Turkse republiek. (Beide musea zijn gesloten op maandag).

   
   

Film Festival - Altın Portakal

   
   

   
   

Het film- en kunstfestival Altın Portakal (Gouden Sinaasappel) van Antalya vindt plaats in het najaar en heeft veel succes. Het amfitheater van Aspendos is het ideale kader voor manifestaties, concerten en festivals. Jaarlijks zijn er in Antalya een aantal juwelenbeurzen.
 

   
   

Perge - Aspendos

   
   

   
   

Op 18 km van Antalya bouwden de Hettieten in 1500 v. Chr de stad Perge, die vooral in het oude Pamfylië belangrijk was. Het was ook de plaats waar Sint- Paulus een van zijn eerste preken gaf. Het theater is gedecoreerd met prachtige bas- reliëfs in marmer. Ook andere beeldhouwwerken uit de stad zijn naar dit stadion gebracht. Tussen de ruines ziet u de restanten van een elegante poort geflankeerd door twee hoge torens, een lange zuilengalerij die ooit bezet was met mozaїken en winkels erlangs, een enorme agora, badhuizen en een gymnasium.

In Aspendos ligt het best bewaarde amfitheater uit de oudheid, dat met zijn 15.000 zitplaatsen ook vandaag de dag nog wordt gebruikt. De balkons, de decoratie van het podium en de akoestiek weerspiegelen de geniale architectuur van Zenon. Niet ver daar vandaan kunt u een basiliek, een agora en de overblijfselen van een van de grootste aquaducten van Anatolië bezichtigen. Op de weg naar Aspendos wordt de Köprürivier overbrugd door een Seltjoekse bouwwerk.

   
   

Dagtochten

   
   

   

   
   

Wat is er mooier dan paradijselijke landschappen, majestueuze bergen en de prachtige kleurschakering in zee en planten? Zet daarnaast het boeiende vakantieleven en de onwezenlijke stilte van oude ruïnes, en u heeft de ideale mix voor een geslaagde vakantie. In de omgeving van Antalya valt heel wat te zien en te doen. Hieronder vindt u een aantal ideeën voor dachtochten. Veertien kilometer ten noordoosten van Antalya liggen de hogere Düdenwatervallen. U kunt achter de kletterende watervallen door lopen, een spannende en oorverdovende ervaring. Op de weg naar de strandplaats Lara storten de lagere Düdenwatervallen zich recht in zee. Vanuit de dichtbij gelegen rustplaats heeft u een onvergetelijk uitzicht op de watervallen. Nog spectaculairder is het zicht van op zee.

Ander ongerept natuurschoon vindt u in de Kurşunluwatervallenen het Nilüfermeer; beide op 18 km ten oosten van Antalya. Dichter bij Antalya maar meer naar het westen heeft u vanaf keistrand van Konyaaltı een adem benemend uitzicht van op de bergen.

Andere prachtige vergezichten bieden u het Nationaal Park van Bey Dağları (Olympos) en het Topçamstrand. Recht tegenover dit strand ligt het mysterieuze eiland Sıçan. In het noorden van het park zijn verschillende campings. Voor het schitterend panorama beklimt u het toeristische complex op de top van de Tünektepeheuvel. Gelegen op de noordtkant van de Bakırlıberg (1750 tot 1900 m hoog) en op 50 km van Antalya, ligt Saklıkent, een ideaal wintersport oord. In de maanden maart en april kunt u er in de voormiddag skiën, ’s middags in de zeehaven een heerlijke vismaaltijd nuttigen en ’s namiddags zonnebaden op het strand, zwemmen in zee of er op uit trekken voor een bochttocht. Twintig kilometer ten noorden van Antalya ligt het park van Düzlerçamı, waar herten en berggeiten beschermde diersoorten zijn. Stop onderweg zeker eens aan de 115 meter diepe Güvercincanyon.

Aan de oostkant van de berg Can, op 30 km van Antalya, vindt u de grot van Karain, het oudste nederzettingsgebied in Turkije dat dateert uit het Paleolithicum (50.000 v. Chr.). via de ene ingang valt het zonlicht binnen in drie met elkaar verbonden kamers. In het kleine museum zijn enkele voorwerpen tentoongesteld, maar de meeste stukken zijn verspreid over verschillende musea in Turkije.

Midden in het Nationaal Park van Güllük Dağı, ten noordwesten van Antalya, ligt de Lycische stad Termessos 1050 meter hoog op de westflank van Güllükberg (Solymos). Wandelend tussen de oude ruïnes, omgeven door de wilde natuur, kunt u de geheimen van de oude stad ontdekken. Aan de ingang van het park kunt u een bezoek brengen aan het museum van fauna en flora.

   
   

Nationaal Park van de Köprülücanyon

   
   

   
   

Ten noordoosten van Antalya volgt u de weg naar Taşağıl en Beşkonak. Een smal kronkelend paadje voert u, via watervallen en een dicht groen woud, naar het Nationaal Park van de Köprülücanyon. Bij elke bocht beneemt het panorama u nog meer de adem. Het park bevindt zich op 20 km van Antalya en beslaat een vallei vol robuuste schoonheid met een met een rijke fauna en flora. De canyon is op sommige plaatsen 400m diep en strekt zich langs de Köprü rivier uit over een afstand van 14km. De visrestaurants zijn er talrijk. De Romeinse Olukberg over de canyon en de Büğrümbrug Kocaderestroom zijn ingenieuze technische vondsten uit de Oudheid. Vanuit het park zijn twee excursies mogelijk: de antieke stad Selge en het Dedegölgebergte waarvan het hoogste punt op 2992m ligt.

   
   

Antalya postcard

   
   
TransAnatolie Tour
Groep A - Internationale Licentie N°4938 - Het Turkse Ministerie van Cultuur en Toerisme

 

 

 

   
 
 
 

Turkey

Turquie

Türkei

Turkije

Türkiye

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

Adana ] [ Antalya ] Antakya ] Aspendos ] Burdur ] Iskendurun ] Isparta ] Leto ] Mersin ] Kizkalesi ] Patara ] Perge ] Pinara ] Priene ] Phaselis ] Side ] Silifke ] Termessos ] Xsantos ]

 

Mail to info[at]transanatolie.com with questions or comments about this web site.
Copyright © 1997 TransAnatolie. All rights reserved.
Last modified: 2023-08-06
 
Explore the Worlds of Ancient Anatolia and Modern Turkey by TransAnatolie Tour: Ancient Anatolia Explorer, Asia Minor Explorer, Turkey Explorer; Cultural Tour Operator, Biblical Tour Operator, Turkish Destinations, Cultural Tours to Turkey, Biblical Tours to Turkey, Health and Cultural Tours to Turkey, Thermal, Thalasso Holidays in Turkey,  Archaeological Tours to Turkey, Historical Tours to Turkey, Cultural Heritage Tours to Turkey, Cultural Tours to Turkey, Hobby Eco and Nature Tours Holidays to Turkey,  Beach and Plateau Holidays in Tuirkey, Anatolian Civilizations, Ancient Cultural Museums in Turkey, Top Turkish Museums, Museums in Turkey, Anatolian Civilizations Museum, Istanbul Archeological Museum, Ephesus Museum, Mevlana Museum, Topkapi Museum, Museum of Topkapi Palace, Turkish Cities, Turkish Destinations, Ancient Cities in Turkey, Ancient Anatolian Cities, Turkey in Brief, Turkish Culture, Turks, Turkish Language, Turkish Philosophers....Circuits culturels en Turquie, Excurcions en Turquie, Vacances en Turquie, Circuits de Culture en Turquie, Circuits de Croyance en Turquie, Turquie, Villes Antiques en Turquie, Musees en Turquie, Empires Turcs, Revolution de Mustafa Kemal Ataturk, Turquie d'Ataturk, Culturele Tours in Turkije, Rondreizen in Turkije, Reizen naar Turkije, Culturele Rondreizen naar Turkije, Vakanties in Turkije, Groepsreizen naar Turkije, Turkije, Turkse  Geschiedenis, Geschiedenis van Turkije, Oude Steden in Turkije, Oude Beschavingen, Oude Anatolische Beschavingen, Turkse Steden, Turkse Musea, Musea in Turkije, Turkse Steden, Overzicht van Turkije, Turkije in het Kort, Turks, Turkse Taal, Turkse Gescheidenis, Osmaanse Rijk, Ottamaanse Rijk, Gezondheid Tours Vakanties in Turkije, Geloof Tours in Turkije, Culturele Tour Operator, Turkije Specialist