En  Fr  Nl  De  Tr  

TransAnatolie Welcomes You to Turkey

 

 

 

 

TransAnatolie Tours

En  Fr  Nl  De  Tr  

 

 

 

Cultureel Ensemble

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

 

 

Up

 

TransAnatolie TA3408: Culturele Rondreis Turkije: 8 Daagse Culturele Tour: Ankara-Zwarte Zee-Cappadocie: Cultureel Ensemble: Van de Romeinse Hoofdstad aan Rijkdom van Hettiten

Inhoud

TransAnatolie TA3408: Culturele Rondreis Turkije: 8 Daagse Culturele Tour: Ankara-Zwarte Zee-Cappadocie: Cultureel Ensemble: Van de Romeinse Hoofdstad aan Rijkdom van Hettiten. PAGEREF _Toc103097125 \h 1

Dag 1: Istanbul PAGEREF _Toc103097126 \h 2

Dag 2: Istanbul PAGEREF _Toc103097127 \h 2

Dag 3: Ankara – Hattusas – Amasya (376 km) PAGEREF _Toc103097128 \h 3

4e dag: Amasya – Zile – Cekerek – Bogaziliyan – Cappadocië (330 km) PAGEREF _Toc103097129 \h 4

5e dag: Cappadocië. PAGEREF _Toc103097130 \h 5

6e dag: Cappadocië, de Heilige Land van Christendom volgens de Openbaring van Sint Jan. PAGEREF _Toc103097131 \h 6

7de dag: Cappadoce Ankara- - Wagoon Lits-Wagoons Lits PAGEREF _Toc103097132 \h 6

8e dag: Istanbul-Europa. PAGEREF _Toc103097133 \h 7

Prijs PAGEREF _Toc103097134 \h 7

Mogelijkheid om deel te nemen aan één van de facultatieve excursies PAGEREF _Toc103097135 \h 7

In de prijs begrepen. PAGEREF _Toc103097136 \h 7

Niet inbegrepen. PAGEREF _Toc103097137 \h 7

TransAnatolie Tour: Multilingual Cultural Tour Provider and Operator. PAGEREF _Toc103097138 \h 7

 

 

Dag 1: Istanbul

Aankomst in Istanbul, ontdekking en orientatië in de stad. Dinner en overnachting in ons 4* hotel. i

Dag 2: Istanbul

In het morgen stellen wij u het volgende voor: ontdekking van de Gouden Hoorn. We bewonderen de Romeins-Byzantijns wal, gevolgd door een bezoek aan de Kerk van de Heilige Verlosser in Chora, waar we werkelijk in bewondering staan voor de prachtige mozaďeken van de Heilige Maagd, Jezus-Christus en van de apostelen.

Een boottochtje langs de Detroit van de Bosphorus naar de Zwarte Zee ( facultatie (17€ ) laat ons de schoonheden van beide continenten zien;  zowel de europese kant als de aziatische,  met hun paleizen,  moskeeen en hun yalis. De beide zeiden zijn verbonden met twee hangbruggen.

We nemen ons lunch in een Turkse-Griekse restaurant dichtbij het Romeins Circus.

Na middag brengen we door met het bezoek aan de Heilige Sofia "Aya Sofia", respectievelijk, kerk, moskee en museum –die vertegenwoordigt zowel voor de christelijke als de musulmaanse wereld. We bewonderen het prachtige Ottomaanse Topkapi Paleis (het bezoek aan de Harem en de Schachtkamer zijn supplementair te betalen aan de ingang).

Op het einde van de middag, flaneren we in de Grote Bazaar om de verschillende oriëntaalse geuren in de souks op te snuiven.

Ten einde van onze dag steken we Bosporus, door Brug van Bosporus. We bezoeken Scutari-Üsküdar en  nemen we onze avondmaal in Aziatiche deel van Istanbul. Later vertreken we naar Ankara met Wagoons Lits. i

Dag 3: Ankara – Hattusas – Amasya (376 km)

Na het ontbijt in Wagoons Lits vertrekken we via de Kizilirmak Vallei naar de hoofdstad van het Hettitisch Rijk Hattusas en zijn kloostercomplex Yazilikaya; nu is het een historische nationaal park.

De voornaamste bezienswaardigheden gaan tot de laatste periode van het machtig Hettitisch heiligdom. In het park kunnen we zien de grote tempel te Asagi Sevir (tempel nr 1), de vestingmuren van de stad met de kolossale porten (de leeuwen poort Arslanli, de poort Poterni en Yer, de Koningspoort Kral).

In Yukari Sevir kunnen we bewonderen de 31 tempels, bouwde op de rotsflanken van de Nisan Heuvel, de Koninklijk Paleis, de Grote Kasteel en andere gebouwen.

De openlucht tempel van Yazilikaya, enige spoor van het Hettitisch Koninkrijk periode, ligt op 5 km ten noord-oosten van Bogazköy. Het bestaat uit twee ruimten: de kleine en de grote galerij, en was opgericht profiterend van de natureel beschikking van de lokale rotsen.

Op de rechtse muur van de grote galerij zijn godinen afgebeeld, die in de rots gebeiteld zijn, terwijl de linkse muur laat zien de beeld van de goden.

Deze twee groepen leiden ons naar een achteraan wand, de belangrijkste, die toont ons de ontmoeting van de God van het tijd Tesup and zijn echtgenote Godin Hepatu.

In een typische dorp mogen we een Hettitisch middagmaal waarderen, voorbereid met droge kruiden met de Hoog Hettitische schaal.

In de namiddag vertrekken we richting Amasya, de geboorteplaats van de beroemd geograaf Strabon (1ste eeuw voor Chr.) en de plaats waar de Turkse kroonprinsen zijn opleiding kregen.

Onze charme hotel in Amasya (****) verwacht ons.

Tijdens de zon ondergang lopen we rond de Yesil Irmak Vallei en langs de weg fotografieren we de prachtige oude houten huizen van Amasya, beroemde voor hun Ottomaanse stijl.

Avondmaal en overnachting in het hotel. i

4e dag: Amasya – Zile – Cekerek – Bogaziliyan – Cappadocië (330 km)

Na het ontbijtbuffet onderzoeken we naar de stad van Ferhat en Sirin, ook bekend als ‘Stad van de Kroon’, Amasya.

Bewonderen we de oude huizen, Hazeranlar Konagi, de Etnografische Museum, de Koninklijke graven uit het Griekse tijdperk die in de rotsen zijn uitgehouwen. Maar ook de Amasya Kasteel, Burmali, de Moskee met de Spiraalminaret, de Moskee van Bayezit II en zijn Kulliye Medrese, de Gök Medrese, de brugen (Caglayan, Alcak, Kus), Darussifa – Bimarhane (psychiatrische ziekenhuis).

Het Asmaya Museum,  één van de prachtigste ter Turkiye aanbiedt meer dan 27000 stukken, sporen van 11 beschavingen. Middagmaal in een locale restaurant.

In de namiddag rijden we door Turhal – Zile en bezoeken we de Zile Kasteel, plaats van de orlogen tussen Romeinse en de Brug bewoners, ook bekend voor de beroemde aanhaling van Romein Julius Caesar: "Veni, Vidi, Vinci". Daarna rijden we naar Cekerek, Sorgun, Bogazliyan en naar Cappadocie, één van de feeëriekste landschappen ter wereld.

Avondmaal en overnachting in onze hotel (****).  i

5e dag: Cappadocië

Na het ontbijtbuffet brengen we een bezoek naar de oude huizen van Ürgüp en verder gaan we doorheen de Rozen Vallei, de Vallei van Kamelen, de Vallei van de Maagd Maria. Dan genieten we van een ontspanning programma om verschillende handwerken te ontdekken (Tapijt knoppen, nomadisch cultuur en keizerse paleizen).

Tijdens het middagmaal smaken we de ‘Cömlek Kebab’, streek specialiteit, in een typische restaurant met een prachtig zicht op de Kizilirmak Rivier.

In de namiddag beschouwen we de vreemde en verwonderlijke lanschappen van Cappadocië, met de zo rustige en schilderachtige oude dorp van Mustafapasa, vroeger bekend onder de naam van Sinasos. We vervolgen met de Vallei van Cemil-Taskinpasa-Soganli van de twee architecten van het streek, met de vulkanen Erciyes en Hasandag. In Soganli gaan we de ambachtelijke popen met traditionele kleden zien; handmaakt uit lijn, bijzonderlijk handschoenen en sokken met Anatolische vormen. Avondmaal en overnachting in onze hotel. i

6e dag: Cappadocië, de Heilige Land van Christendom volgens de Openbaring van Sint Jan

Na onze openbuffet ontbijt, wandeltochten door de drie Cappadocien gratiën, Üc Güzeller, de Duivenvallei, Uchisar, Avcilar. Bezoek naar een onyxatelier, leder fabriek.

Middagmaal in het hotel of in het buffet van het restaurant Koru.

Namiddag bezoeken we het vallei van Göreme, het openluchtmuseum. Met de lichten van de late namiddag kunnen we de primitief christelijk kunst en de Byzantijnse rijkse kunst bewonderen door verschillende kerken:Tokali-Elmali-Sint Basilius, Yilanli-Sandal met de kloosters van de priesters en priesteressen, een religieuze campus enige in de wereld, plaats van ontvang, toevlucht, gebed van de apostellen, van de eerste Christenen, van de 40 Cappadocische Kerkvaders, van St. Paulus, St. Jan, St. Timothe, St. Barnabas, Gregorius van Nazianze en St. Basilius.

Avondmaal en overnachting in onze hotel. i

7de dag: Cappadoce Ankara- - Wagoon Lits-Wagoons Lits

Na het ontbijtbuffet vertreken we naar Ankara. Op de weg bezoeken we ondergrond stad in Saratli en Zout Meer. In Ankara leidt onze gids ons voor een bezoek aan het Museum van Anatolische Beschavingen. Het is de prijswinnaar museum van de Wereldmusea in 1995. Er is ook een conferentie  in het museum over deze beschavingen.

Vervolgens bezoeken wij  oude deel van Ankara: de citadel, Konak, Boyacizade, Zenger Pacha,  Etnografisch Museum en kruidenmarkt. Middagmaal in Hacibey, een traditioneel Döner Kebab restaurant.

Na de lunch nemen we foto onder andere van Ataturk Mausoleum. Dinner in Keykan of Kent Hotel. Vertrek naar Istanbul met Wagoon Lits. i

8e dag: Istanbul-Europa

Na het ontbijt in onze Wagoon Lits (of in onze hotel) krijgen wij vrije tijd in Istanbul tot transfer tijd naar de luchthaven. i

Prijs

     Tour Prijslijst van TransAnatolie: Reisproducten (Tours, Rondreizen, Groepsreizen, Vakanties) van TransAnatolie Tour in Turkije

     of neem contact met ons op. i

Mogelijkheid om deel te nemen aan één van de facultatieve excursies

     Tijdens de Cappadocië rondreis, een Turkse avond met volksdansen en Mevlevi betoning

     Ontdekking van Cappadocië met mongolfičre i

In de prijs begrepen

     8dagen/7nachten vul pension

     vervoer in Turkije

     middagmalen in typische Turkse restauranten, één van de beste ter wereld.

     toegangen aan de voorzien bezoeken

     diensten van de gids. i

Niet inbegrepen

     Vlucht Europa/Istanbul/Europe

     Verzekeringen, luchthaven taxen

     Drinken and fooien i

TransAnatolie Tour: Multilingual Cultural Tour Provider and Operator.

i

   
   

Klik op de hyperlink om de culturele Turkije-tours van TransAnatolie Tour te downloaden.

   

TransAnatolie Tour (Culturele Touroperator, Reisorganisatie, Turkije Groepsreizen Specialist)

   

De meertalige teamleden van de TransAnatolie Tour hebben vele jaren waardevolle ervaring in het voorzien van culturele, historische, geloof/bijbelse, archeologische, architecturale reizen en reiservaringen, met uitstekende kwaliteit van de dienst (QoS). TransAnatolie Tour ontwikkelt zijn programma's met een netwerk van Specialisten, die goed erkende, lokale, regionale, nationale, en internationale experts bij de bovenkant van hun gebieden zijn. Deze Specialisten delen hun kennis, inzicht en visie die een diepgaand insiders inzicht verstrekken in wat een bepaalde cultuur onderscheidt en welke factoren zijn evolutie gestalte gaven.

   

TransAnatolie Tour (Culturele Touroperator, Reisorganisatie, Cultuurtoerisme Specialist, Turkije Culturele Vakantie Specialist) is lid van

   
 • Turks Ministerie van Cultuur en Toerisme (Vergunning Nr. 4938),
 • De Kamer van Koophandel van Ankara (De registratie van de Handel onder Nr. 54/1024),
 • Turks-Frans Culturele Vereniging,
 • Turkse Vereniging in de Verenigde Naties,
 • Unie van de Turkse Tour Operators (TÜRSAB),
 • Unie van de Meertalige Professionele Gidsen van het Toerisme (tureb-ARED),
 • De Culturele Tourisme Vereniging van Ankara (BATUDER), 
 • De Culturele Vereniging van Nigde, 
 • De Culturele Vereniging van Aksaray, 
 • Kunsten & Culturele Vereniging van Taspinar.

i

   
 

 Le musée Sainte-Sophie

Intérieur de la basilique-citerne

Le palais de Topkapı

 

   

 

Churches in Cappadocia

 

 

   
   

 

 

 Het kruispunt van twee continenten

   
TransAnatolie Tour
Groep A - Internationale Licentie N°4938 - Het Turkse Ministerie van Cultuur en Toerisme

 

 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Turkey

Turquie

Türkei

Turkije

Türkiye

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

Koubaba ] Oost Turkije ] Zeugma en Edessa ] Ararat ] Theodora en Byzance ] Roxana en Istanbul ] Istanbul en Cappadocie ] West Turkije ] [ Cultureel Ensemble ] Sumela en Mardin ]

 

Mail to info[at]transanatolie.com with questions or comments about this web site.
Copyright © 1997 TransAnatolie. All rights reserved.
Last modified: 2023-08-06
 
Explore the Worlds of Ancient Anatolia and Modern Turkey by TransAnatolie Tour: Ancient Anatolia Explorer, Asia Minor Explorer, Turkey Explorer; Cultural Tour Operator, Biblical Tour Operator, Turkish Destinations, Cultural Tours to Turkey, Biblical Tours to Turkey, Health and Cultural Tours to Turkey, Thermal, Thalasso Holidays in Turkey,  Archaeological Tours to Turkey, Historical Tours to Turkey, Cultural Heritage Tours to Turkey, Cultural Tours to Turkey, Hobby Eco and Nature Tours Holidays to Turkey,  Beach and Plateau Holidays in Tuirkey, Anatolian Civilizations, Ancient Cultural Museums in Turkey, Top Turkish Museums, Museums in Turkey, Anatolian Civilizations Museum, Istanbul Archeological Museum, Ephesus Museum, Mevlana Museum, Topkapi Museum, Museum of Topkapi Palace, Turkish Cities, Turkish Destinations, Ancient Cities in Turkey, Ancient Anatolian Cities, Turkey in Brief, Turkish Culture, Turks, Turkish Language, Turkish Philosophers....Circuits culturels en Turquie, Excurcions en Turquie, Vacances en Turquie, Circuits de Culture en Turquie, Circuits de Croyance en Turquie, Turquie, Villes Antiques en Turquie, Musees en Turquie, Empires Turcs, Revolution de Mustafa Kemal Ataturk, Turquie d'Ataturk, Culturele Tours in Turkije, Rondreizen in Turkije, Reizen naar Turkije, Culturele Rondreizen naar Turkije, Vakanties in Turkije, Groepsreizen naar Turkije, Turkije, Turkse  Geschiedenis, Geschiedenis van Turkije, Oude Steden in Turkije, Oude Beschavingen, Oude Anatolische Beschavingen, Turkse Steden, Turkse Musea, Musea in Turkije, Turkse Steden, Overzicht van Turkije, Turkije in het Kort, Turks, Turkse Taal, Turkse Gescheidenis, Osmaanse Rijk, Ottamaanse Rijk, Gezondheid Tours Vakanties in Turkije, Geloof Tours in Turkije, Culturele Tour Operator, Turkije Specialist