En  Fr  Nl  De  Tr  

TransAnatolie Welcomes You to Turkey

 

 

 

 

TransAnatolie Tours

En  Fr  Nl  De  Tr  

 

 

 

Culturele Tours

 

 

 

Home ] Up ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

 

[ Culturele Tours ] Geloof Tours ] Blauwe Reizen ] Gezondheidsvakantie ] Eco & Nature ] Mini Tours ] Beach & Plateau ] Golf ] IC&C ] I-Tours ] Tour Prijslijst ] Aankomst ]

 

Up
Koubaba
Oost Turkije
Zeugma en Edessa
Ararat
Theodora en Byzance
Roxana en Istanbul
Istanbul en Cappadocie
West Turkije
Cultureel Ensemble
Sumela en Mardin

Culturele Tours (Rondreizen) in Turkije, via TransAnatolie, Culturele reizen, vakanties naar Turkije

 

 

Selective Turkey Scenes

 

 

   

 

 

TransAnatolie Theodora 4 Dag Constantionople Tour

 • Byzance-Constantionople-Istanbul: Ontdekking van Gouden Hoorn, Pierre Loti Plein, Keizerlijk Ottomaans Kerkhof, Eyup Moskee en Eyup Mausoleum,  Romeins-Byzantijns Wal, de Chora Kerk met prachtige mozaïeken van de Heilige Maagd, Jezus-Christus en van de Apostelen. Romeins Circus, de Heilige Sofia "Aya Sofia", het prachtige Ottomaanse Topkapi Paleis, Grote Bazaar. Hippodroom van de Groenen en Blauwen tijdens de periode van de befaamde Theodora van Justinien, bekend door het burgelijk Byzantijns wetboek. Ibrahim Pacha Paleis, het beroemde Etnografisch Museum van de Nomaden uit Azië; de Sultan Ahmet Plein en prachtige Blauwe Moskee, Egyptische Kruidenmarkt en Mahmut Pacha Markt. Een boottochtje langs de Detroit van de Bosphorus naar de Zwarte Zee.

 

TransAnatolie Roxana 5 Dag Istanbul Culturele Tour

 • Istanbul-De Hoofdstad van 5 Beschavingen: Sightseeing/panoramische bezoek van de stad. Ontdekking van de Gouden Hoorn, Ottomaanse Begraafplaats, Eyup Moskee,  Romeinse-Byzantijnse Walen, Chora-Kerk, Romeinse Circus, Aya Sofia, Topkap Paleis, Grote Bazaar, Hippodroom, Ibrahim Pascha Paleis, Etnografisch Museum, Sultanhamet Plein en Blauwe Moskee. Kennismaking met de cultureele Turkse produkten: tapijten, goud en zilverwaren, lederwaren. Lunchen/Dineren, oa., in Turks-Grieks en Mesopotamien restauranst; de Egyptische en Sjachelarij market bezoeken. Boottochtje op de Bophorus. Bezoek Waterak-Baziliek,  Archeologisch en Oosterse Kunstwerken Musea in Cinilikask, Fenerbahce Wijk, Beylerbeyi Paleis, Camlica Heuvel- het hoogste punt van de stad.

 

Istanbul en Cappadocia Tour

 • Istanbul-Byzance:Ontdekking van Gouden Hoorn,  Pierre Loti Plein, Ottomaanse Begraafplaats, Eyüp Moskee, Romeinse Byzantijnse Chora-Kerk (het huidige Kariye Museum),  Romeinse Circus, Aya Sofia, Topkapı Paleis, Grote Bazaar. Hippodroom, Ibrahim Pascha Paleis, Etnografisch Museum, Sultanhamet Marktplaats, Blauwe Moskee, Egyptische en Sjachelarij Bazaar, Boottochtje op de Bophorus Lederwarenfabriek.

 

 • Istanbul-Ankara-Zoutmeer-ArchelaisVia Zwarte Zee – Pont Euxin ontdek de woestijnse landschappen van Centrale Anatolie, bezoek Ataturk Mausoleum, Turkse Revolutie,  Dardanellen en Etnografische Museums,  Museum van Anatolische Beschavingen in Ankara. Verder, Aksaray, Seltjoekse Middeleeuwse stad via Zout Meer-een  van de oudste binnenlandse zee, beschouwing aan ganzen, eenden, patrijzen, wilde leeuwerikken, flamingos, schildpadden; kudden of schopen van Karaman, geiten van Angora, hazen, konijnen, misschien Cappadosische wolven.

 

 • Acemhöyük-Aksaray - Cappadocië- Land van Mooie Paarden: Bezoek Seltjoekse stad, Aksaray met zijn Pizz Toren en zijn Grote Moskee;  Acemhöyük, eerste hoofstad van de Hittite Rijk en één van de drie belangrijkste Assyrische handelsbanken. Ontdekking van de plek door de  Rijke Paleizen: Sarikaya- Hatiplar, door de Kerkhof van Enver Aribas. Wandel in de Melendiz Canyon, door de Peristreme Vallei: Selime- Belisirma- Ihlara met zijn primitieve rotskerken van de eerste deel van Christendom. Agzikarakan op de weg van de Zijde welkomt u door zijn kamellen, muildieren. Alevit wijnproef bij bewoners van de Ondergrondse stad van Saratli.

 

 • Cappadocië - Heilige Land van Christendom: ontdekking van Cappadocië en zijn valleien van Dyns, Urgup, Uchisar, van Jagers en van Göreme; de verwanderlijke Kerk St. Johannes de Daper te Cavusin, Rozen Vallei en tapijtenschool.

 

 • Cappadocië - Hacibektos van Derviches Tourneurs - Ankara – Istanbul: Geniet van Cappadocië met fotostoppen, korte wandelingen, ontdekking van onyx handwerken, van Pasabag, een deel van de Zelve Vallei. Wandeltocht door de Rode Rivier en Venessa-Avanos voor fotografieren van typische huizen. Kloosters van de Dansende Derwisjen te Hacibektas.

 

Volledig 15 Dag TransAnatolie Tour van West Turkije

 • Istanbul: Ontdekking van de Gouden Hoorn met prachtig zicht vanuit de wijk van het café "Pierre Loti". Bezoek aan het Ottomaanse Kerkhof, Eyup Moskee  en Eyup Mausoleum,  Romaanse-Byzantijnse stadsmuren, de "kerk van de verlosser" in Chora.  Romeinse Circus, Hagia Sofia,  Topkapi Paleis, Grote Bazaar, De Hippodroom (anno 203) van de Groenen en de Blauwen, sporen van beroemde Theodosio en van Justinianus van het 1ste byzantijnse Burgerlijk Wetboek. Paleis van Ibrahim Pacha, etnografisch museum. De Blauwe Moskee, parel van het Ottomaanse Rijk. Cruise op de "Detroit" van de Bosporus, de Egyptische Bazaar - Kruidenmarkt, Galata en Marco Polo Tower.

 

 • Istanbul-Edirne-Uzunköprü-Dardanelles-Çanakkale: 2de Ottomaanse hoofdstad Andrinopel-Edirne. Dardanellen via Uzunköprü, de "Lange Brug" met een lengte van 1392 m. Eceabat.

 

 • Çanakkale-Truva- Bursa: Maak kennis met die liefde van Paris en de Mooie Helena van Troje, zien we Achilleus achter Hektor lopen langs de Stadsmuren van Troje, zoals in de Ilias en Odyssees van Homeros van Izmir. Bursa, de 1sre hoofdstad van de Osmanen; de groene Moskee, het groene Mausoleum, het Muradiye Complex met de Keizerlijke begraafplaatsen. het thermale centrum te Oylat, aan de voet van de Olympusberg ofwel te Bursa.

 

 • Bursa-Oylat-Aizanoi-Emet: Nntieke stad Aizanoi, met de best bewaarde Romeinse tempel, de Zeustempel; met zijn theater, stadion, thermen, Romeinse bruggen, beursgebouw en de groeven van de Boraxmijn. Stadhuis en de school van Emet. Emet is het centrum van thermale bronnen; geniet van thermale hamams en maak kennis met de gastvrije bevolking van Phirigie.

 

 • Emet-Sardes-Efeze: Sardes, de hoofdstad van Lydië, het vruchtbare land van rijke Koning Croesus, bevloeid door de Pactalos. de Synagoge van de stad; één van de zeven eerste kerken, zoals vermeld in de Apocalyps van Sint-Johannes. Hoofdstad van Ionië, Efeze, de stad van Artemis. Lederfabriek. Efeze, Kusadasi.

 

 • Priëne-Milete-Didyma-Pamukkale: Priëne, de stad van de grote stedenbouwkundige Hippodamus, (dambordpatroon). Milete (van Thales), het Orakel van Apollo te Didyma, in de grootste tempel van de wereld.  Tempel van Apollo. Pamukkale (Katoenburcht) met zijn kalksteenterrassen bij de site Hiërapolis waar vrouwen zelfmoord pleegden na de dood van hun echtgenoot om hun liefde voor hen te tonen.

 

 • Pamukkale-Aphrodisiyas-Sagalassos-Antalya: zonnestralen, de katoen- en tabaksvelden te fotograferen;  Aphrodite(godin van de liefde) en door de Romeinen beter bekend als Venus. uitzonderlijke site Aphrodisias,  prachtig in het groen gelegen met zijn museum van Prof. Erim.

 

 • Antalya-Konya-Acemhöyük-Aksaray en Cappadocië: Dromend in het verleden, al slenterend door de kleine steegjes van Antalya, observeren we de kleine bootjes van de eenvoudige vissers en de schoeners van de Turkse aristocraten in de oude haven. Hier genieten we van de "hellenistische, Romeinse, byzantijnse, seldjoekse en osmaans-turkse" monumenten.  Watervallen van Karpuzkaldıran. Taurusketen doorkruising met de typische landschappen bevolkt met geiten van de nomaden; bezoek Karavanserai van Horozluhan en Zijderoute. het Museum van moslim-turkse kunst; in het Mausoleum van Mevlana, de stichter van de cultus van de Dansende (draaiende) Derwisjen, met een rijke collectie aan etnografische werken waaronder één zeer zeldzaam tapijt dat per cm2 144 dubbele knopen bevat. Acemhöyük, de 1ste Hoofdstad van de Hettieten met het Sarıkaya paleis en Hatıplar paleis.

 

 • Cappadocië; Aksaray, Selime, Ihlara, Saratli-Cappadocië: Seldjoekse stad Karamanoglu; Aksaray met zijn Toren van Pizze, zijn Grote Moskee die typisch is voor de 13de eeuw. Tocht door de Canyon van Melendiz met de vele typische dorpjes zoals Selime-Yaprakhisar-Belisırma met aankomst in de Vallei van Péristrema-Ihlara. Kennismaken met de primitieve syriakische kerken uit de eerste periode van de Christelijke Campus te Cappadocië. voettocht voor de liefhebbers van natuur en vogels. Canyon van Melendiz te Ihlara. Ondergrondse stad Saratlı, de stad van Simone van Waterloo. 

 

 • Cappadocië: oude holwoningen van ÜRGÜP, de "gecoiffeerde jongedames met hun moeder"; ÜÇ GÜZELLER, de "Duivenvallei", UCHISAR, AVCILAR, de vallei van GÖREME met zijn rotskerkjes. geniet van een ontspannend programma om verschillende ambachten te leren kennen (weven en tapijten knopen). 

 

 • Cappadocië- Venessa-Sezarus-Kayseri-Erciyes-Ankara: wandeltocht door  de Rozen-, de Kamelen-, de Kroonprins-, de Uilen- en de Heilige Maagdvallei. het atelier van Onyx. Ontdekking van Zelve Vallei- Paşabağ. de Rode rivier, met zicht op de typische huizen van Venessa-Avanos. Proef de meest bekende Çömlek Kebab. Boeken de Villa van Julius Sezarus; In Kayseri: De Romeinse vestingmuren van het Huant Hatun Complex, nu het Etnografische museum; Het graf van de Prinses: Döner Kümbet; Gevher Nesibe en het historische museum van de geneeskunde. de hoge steppes naar Centraal Anatolië.  

 

 • Ankara- Doorkruisen van de Pontische bergketen -Meer van Sapanca-İst: Bezoek de Hoofdstad van het Turkije van Atatürk, het Museum van Atatürk en de 1ste Wereldoorlog Dardanellen Mausoleum, het Museum van Anatolische Beschavingen, gekend van de biënnale van de wereldmuseums van 1995, met kunstschatten van de Hettitisch-Romeinse wereld. de oude stad,Kruidenmarkt, Etnografisch museum van Zenger Pacha.

 

Culturele Ensemble: Romainen & Hittiten 8 Dag

 • Istanbul:Ontdekking van de Gouden Hoorn, Romeins-Byzantijns Wal, Kerk van de Heilige Verlosser in CHORA met de prachtige mozaïeken van de Heilige Maagd, Jezus-Christus en van de apostelen.

 

 • Ankara – Hattusas – Amasya (376 km): Met Wagoons Lits vertrekken we via de Kizilirmak Vallei naar de hoofdstad van het Hettitisch Rijk Hattusas. Kloostercomplex Yazilikaya-een historische nationaal park. De voornaamste bezienswaardigheden gaan tot de laatste periode van het machtig Hettitisch heiligdom: de grote tempel te Asagi Sevir, de de Leeuwen-, Potemi-, Koning-Poorten. 31 tempels in Yukari Sevir van de Nisan Heuvel, de Koninklijk Paleis, Grote Kasteel en andere gebouwen. De openlucht tempel van Yazilikaya, enige spoor van het Hettitisch Koninkrijk periode, ligt op 5 km ten noord-oosten van Bogazköy. Ontmoeting van de God van het tijd Tesup and zijn echtgenote Godin Hepatu. In een typische dorp proef Hettitisch middagmaal. In Amasya, de geboorteplaats van de beroemd geograaf Strabon (eerste eeuw voor Chr.) en de Opleiding Centrum van Turkse Kroonprinsen. Yesill Irmak Vallei, de prachtige oude Ottomaanse stijl houten huizen in Yolboyu van Amasya.

 

 • Amasya – Zile – Cekerek – Bogaziliyan – Cappadocië (330 km): De stad van Ferhat en Sirin, ook bekend als ‘ Stad van de kroon’, Amasya. Oude huizen, Hazeranlar Konagi, de Etnografische Museum, de Koninklijke graven uit het Griekse tijdperk, de Amasya Kasteel, Burmali, de Moskee met de Spiraalminaret, de Moskee van Bayezit II,  Kulliye Medrese, Gök Medrese, de brugen (Caglayan, Alcak, Kus), Darussifa – Bimarhane  Psychiatrische Ziekenhuis). Asmaya Museum,  één van de prachtigste ter Turkiye aanbiedt meer dan 27000 stukken, sporen van 11 beschavingen. Turhal – Zile, Zile Kasteel, plaats van de orlogen tussen Romeinse en de Brug bewoners, ook bekend voor de beroemde aanhaling van Romein Julius Caesar: "Veni, Vidi, Vinci". Cekerek, Sorgun, Bogazliyan en één van de feeëriekste landschappen ter wereld, Cappadocië.

 

 • Cappadocië: Oude huizen van Ürgüp, Rozen Vallei, de Vallei van Kamellen,  Maagd Maria. Tapijt knoperij, nomadisch kultuur en keizerse paleizen bezoek. Smaak ‘Cömlek Kebab’, streek specialiteit, in een typische restaurant met een prachtig zicht op de Kizilirmak Rivier. Ervaar de vreemde en verwonderlijke lanschappen van Cappadocië, met de zo rustige en schilderachtige oude dorp van Mustafapasa (Sinasos, Vallei van Cemil- Taskinpasa- Soganli, Erciyes en Hasandag Vulkanen.

 

 • Cappadocië, de Heilige Land van Christendom: Wandeltochten in Cappadocien gratiën, Üc Güzeller, de Duivenvallei, Uchisar, Avcilar. Bezoek onyxatelier, leder fabriek. Göreme Vallei en Openluchtmuseum, Primitief Christelijk en Byzantijnse Rijkse Kunst bewondere: Tokali-Elmali-Sint Basilius,Yilanli-Sandal met de kloosters van de priesters/priesteressen, een religieuze campus enige in de wereld (plaats van ontvang, toevlucht, gebed van de apostellen, 1sre Christenen, 40 Cappadocische Kerkvaders, St. Paulus, St. Jan, St. Timothe, St. Barnabas, Gregorius van Nazianze en van St. Basilius).

 

 • Ankara: Op de weg naar Ankara.

 

Koubaba & Hittites 8 Dag

 • Ankara: Museum van Anatolische Beschavingen, prijswinnaar museum van de Wereldmusea in 1995. Oude Ankara, de citadel, Konak Boyacizade, aan het Zenger Pacha Etnografisch Museum, Kruidenmarkt. Het Mausoleum van Atatürk, fotografie tentoonstelling, het stichting van het Republiek en Atatürk Bos. 

 

 • Ankara – Hattusas – Amasya (376 km): Via de Kizilirmak Vallei naar de hoofdstad van het Hettitisch Rijk-Hattusas en zijn kloostercomplex Yazilikaya( historische nationaal park). De voornaamste bezienswaardigheden gaan tot de laatste periode van het machtig Hettitisch heiligdom. De grote tempel te Asagi Sevir (tempel nr 1), de vestingmuren van de stad met de kolossale porten (de leeuwen poort Arslanli, de poort Poterni en Yer, de Koningspoort Kral). In Yukari Sevir, de 31 tempels, bouwde op de rotsflanken van de Nisan Heuvel, de Koninklijk Paleis, de Grote Kasteel en anderen gebouwen. De openlucht tempel van Yazilikaya, enige spoor van het Hettitisch Koninkrijk periode: de kleine en de grote galerij

 

 • Amasya – Zile – Cekerek – Bogaziliyan – Cappadocië (330 km) De stad van Ferhat en Sirin, ‘ Stad van de kroon’, Amasya. Oude huizen, Hazeranlar Konagi, de Etnografische Museum, de Koninklijke graven uit het Griekse tijdperk, Amasya Kasteel, Burmali, de Moskee met de Spiraalminaret, de Moskee van Bayezit II en zijn Kulliye Medrese, de Gök Medrese, de brugen (Caglayan, Alcak, Kus), Darussifa – Bimarhane (psychiatrische ziekenhuis). Het Asmaya Museum, één van de prachtigste ter Turkiye aanbiedt meer dan 27000 stukken, sporen van 11 beschavingen. Turhal – Zile, Zile Kasteel, plaats van de orlogen tussen Romeinse en de Brug bewoners, ook bekend voor de beroemde aanhaling van Romein Julius Caesar: “Veni, Vidi, Vinci”. Cekerek, Sorgun, Bogazliyan en één van de feeëriekste landschappen ter wereld: Cappadocië.

 

 • Cappadocië De oude huizen van Ürgüp, de Rozen Vallei, de Vallei van Kamellen, de Vallei van de Maagd Maria. Tapijt knoperij , nomadisch kultuur en keizerse paleizen. 'Comlekek Kebab’, streek specialiteit met een prachtig uitzicht van de Kizilirmak Rivier. De ondergrondse stad van Ozkonak of Derinkuyu, de vreemde en verwonderlijke lanschappen van Cappadocië met de zo rustige en schilderachtige oude dorp van Mustafapasa (Sinasos), de Vallei van Cemil-Taskinpasa-Soganli van de twee architecten van het streek, met de vulkanen Erciyes en Hasandag.

 

 • Cappadocië-de Heilige Land van Christendom Wandeltochten door de drie Cappadocien gratiën, Üc Güzeller, de Duivenvallei, Uchisar, Avcilar. Bezoek naar een onyxatelier.

 

 • Cappadocië – Ankara (320 km) Pasabag, het beroemde vallei van Zelve. Kayseri (het antieke Caesarea tijdens de Romeinse tijd),  de Huant Medrese met zijn archeologisch Museum en de Honata Hatun Moskee, de Döner Kümbet-een zeer klassiek mausoleum van een Seldjoekenprinses, de eerste Seldjoekse anatomieschool en het Museum van medische geschiedenis Gevher Nesibe,

 

Volledig 15 Dag TransAnatolie Tour van Oost Turkije

 • Ankara - Hattuşaş- Amasya (336 km): Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het Museum van Anatolische Beschavingen in Ankara. In dit museum werd 1995 de wereldtentoonstelling gehouden. We zien het oude Ankara uit de periode van het Osmaanse Rijk met de houten paleizen van notabelen en het Zenger Pacha’s Konağı Etnografisch Museum. We zien ook de kruidenmarkt en kunnen een foto maken van het Atatürk Mausoleum. De lunch is in restaurant Hacibey, het beroemdste restaurant van Ankara in de wijk Deputers met de lekkerste döner kebab.Na de lunch gaan we op weg naar Hattouşaş, de Hittitische hoofdstad met zijn stadsmuren en poorten zoals de Leeuwenpoort, de Ondergrondpoort, Koningspoort en het Pantheon-Yazilikaya. We maken de zonsondergang mee in deze stad van Amazonen-Amesis en de geboorteplaats van Strasbon: Amasya. We maken een wandeling langs de Groene Rivier en zien de prachtige houten huizen, de rotsgraven en het kasteel. We overnachten in het Apple-Tusan Otel (4*), waar we gastvrij worden ontvangen met een welkomscocktail, gevolgd door heerlijk diner.

 

 • Amasya -Niksar-Ordu-Giresun-Trabzon (506 km): Ne hat ontbijt verlaten we ons hotel voor opnieuw een bezoek aan Amasya. We zien de Sultan Beyazıt Moskee, de Blauwe Medersa. We maken foto’s van de karakteristieke houten huizen. Daarna rijden we langs de Groene Rivier tot Niksar en genieten onderweg van het prachtige landschap. Vervolgens rijden we over een bochtige weg in de richting van Ordu. Om hier te komen steken we de Pontische Bergen over. Ordu is bekend vanwege de hazelnotenteelt. We zien prachtige vergezichten op de zee en het land. De lunch is in Giresun. Hier groeien de talrijke kersenbomen met hun zoete kersen, ook wel de vogelkers genoemd. Volgens de overlevering zou de Romeinse generaal Lucullus, nadat hij de stad in 69 v.Chr veroverde, van hieruit de kersenboom in Europa hebben geïntroduceerd. Bij onze aankomst in Trabzon bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheid van Trapezunt: de Aya Sophia met schitterende fresco’s. Sint Sophia werd gebouwd ten tijde van de heerschappij van Manuel Comnemus 1 in de 13de eeuw en werd sindsdien verschillende keren uitgebreid en verfraaid. De zuidzijde van de kerk heeft een prachtige gebeeldhouwde voorportaal met in de stenen fries afbeeldingen van Adam en Eva en verder mytologische figuren en plantenmotieven. De mooiste fresco’s vinden we in de nartex. Hier zijn wonderen uit het nieuwe testament afgebeeld zoals Christus, die over water loopt, de wonderbare spijziging en de genezing van de blinde man. Aan het eind van de dag komen we aan in ons hotel Omesa 3* waar we het diner gebruiken en zullen overnachten.

 

 • Trabzon - Maçka – Gümüşhane- Bayburt –Eruzum (342 km): Na het ontbijt brengen we eerst een bezoek aan het Sümela Klooster gelegen bij het stadje Altindere (Gouden Rivier). De naam Sümela is een verbastering en verkorting van het Griekse Panagia Theotokos tou melas wat betekent: de allerheiligste Moeder Gods van de Zwarte Berg. Dit nu verlaten en moelijk te bereiken klooster ligt op een hoogte van 1200 m. De laatste 250 m moeten te voet of per minibus worden afgelegd. Het klooster met zijn indrukwekkende fresco’s in de rotskerk staat op de monumentenlijst van Unesco. Vervolgens gaan we verder met onze reis door het Pontusgebergte en klimmen via Torul en Gümüşhane, die op een hoogte van 1250 m liggen en het op 1600 m hoogte gelegen Bayburt over de bergpas van Kop Geçidi (2302 m) naar Erzurum, dat op een hoogte van 1950 m ligt. De lunch is in een specialiteitenrestaurant in Bayburt aan de voet van Baybourt Bourch aan de Rivier Çoruh. Aan het einde van de namiddag bezoeken we in Erzurum–Karin. Dit plaatsje werd door de Seldjoeken het Land van Romeinen genoemd. We zien de Grote Moskee met drie Kumbetten, de Koranschool met de Tweelingenminaret en zijn fraaie oosterse kunstmotieven en turkooise faiencetegeltjes, gebouwd in opdracht van de dochter van de Seldjoeken Sultan, Alaeddin Kaykubat. Het is alsof men zich in Centraal Azië bevindt. We overnachten in het Palan Hotel 4*, een wintersportvakantiecentrum op de berg Palandöken.

 

 • Erzurum-Ani-Kars-Ağri (Doğubayazit) (428 km): Vroeg in de morgen vertrekken we na het ontbijt in oostwaartse richting naar Ani. Net even buiten Pasinler en voor Horasan stoppen we, om de Çobandede Brug te bewonderen. Deze mooie brug is ontworpen door Mimar Sinan, hoofdarchitect van de Schitterende Soliman en een vriend van Michel Angelo. Over ongeveer een afstand van 140 km volgen we de rivier Aras. Ani bevindt zich 45 km ten oosten van Kars en 248 km van Erzurum op de grens met de republiek Armenie.Gelegen aan een belangrijke handelsweg groeide deze stad in 961 uit tot de hoofdstad van Armenie. Er waren toen meer dan 100.000 inwoners en duizend kerken. Aardbevingen en oorlogen met Byzantijnen,Turken en Mongolen maakten een einde aan die welvaart. De aardbeving van 1319 betekende het definitieve einde van de stad. Pas tegen het einde van de 19de eeuw werden de ruïnes van de verlaten spookstad teruggevonden. Over een uitgestrekt gebied verspreid staan de vele ruïnes van Armeense en Seldjoekse monumenten zoals: de Grote Kathedraal , de Kerk van de Verlosser, de Kerk van St. Gregorius, de Honentz Moskee, het Seldjoeken Paleis met Harem en Selam, de Turkse Hamam en de Seldjoeken markt. Na de lunch in Kars in restaurant Ocakbaşı met oosterse specialiteiten is er gelegenheid, om in Kars foto’s te maken van de Kathedraal van de Apostelen en het Kasteel van Kars. Daarna zetten we de tocht verder naar Ağrı( of Doğubayazıt). Onderweg genieten we van het indrukwekkende landschap van de Grote (5165 m) en Kleine Berg Ararat (3896 m). De naam Ararat komt enkele malen voor in het Oude Testament. In Gen. 8:4 wordt gezegd,dat de Ark van Noach na de zondvloed strandde op de Berg van Ararat. In het bijbelboek Koningen lezen we verder hoe de moordenaars van de Assyrische koning Sanherib, de belegeraar van Jeruzalem, vluchtten naar Ararat. In het bijbelboek Jeremia, waar we lezen over het voorbereiden van veldtocht naar Babylon, wordt Ararat genoemd als één van de bondgenoten van de Israëlieten. De naam Ararat is een vertaling van het Akkadische woord Urartu. Temidden van het steppelandschap in deze regio leven aardschildpaden, arenden, patrijzen, valken, vossen, schapen en zelfs beren en groeien vele soorten bloemen en zeldzame planten. Aan het eind van de dag worden we gastvrij ontvangen in het Ağrı Kervansaray Otel (3*) of het Sim-er Otel 3* voor het diner en de overnachting.

 

 • Ağri (Doğubayazit) – Van (152 km): Na het ontbijt staat het sprookjesachtige Paleis van Ishak Pacha aan de voet van de berg Ararat Berg op het programma. Het beroemde Ishak Pacha Paleis ligt 7 km ten zuiden van de stad. Reeds in 1000 v.Chr. bevond zich hier een Urartese vesting. De oude vesting werd in 1784 prachtig gerestaureerd en verfraaid tot een burchtpaleis door de Ottomaanse Emir Ishak Pacha. Hij liet dit paleis bouwen in verschillende stijlen, waarvan de 17e eeuwse Osmaanse Barockstijl de belangrijkste is. Na de bouw liet Ishak Pacha de handen van architect afhakken, zodat deze voor niemand anders nog zo’n mooi paleis zou kunnen ontwerpen. Zonder de terrassen zijn de afmetingen van het paleis 115 bij 50 m. Het complex bevatte 336 vertrekken, verspreid over twee verdiepingen en deed denken aan de sprookjes uit 1001 nachten. Na de lunch in Doğubayazıt gaan we via de Tendurek pas (2644m) op weg naar Van, dat op een hoogte van 1750 m ligt. Voordat we in Van-Tuşpa aankomen, stoppen we bij de Muradiye Waterwallen, gelegen op een hoogte van 1700 m aan de oever van het grootste meer van Turkije. Het meer wordt omringd door diverse Armeense kerken, die in het water van het meer weerspiegelen. De oude stad Tuşpa werd door de Urarti in de 9de eeuw v.Chr.gesticht. Het rijk van de Urarti omvatte een groot gedeelte van Voor-Azië. Dit rijk bereikte zijn hoogtepunt tussen 900 en 600 v.Chr. Daarna begon het verval. Men verloor de strijd tegen de Assyriërs en door het binnenvallen van de Skyten en de Meden ging het rijk van Urarti ten onder. Een tijd lang beheerste Alexander de Grote deze omgeving. Na een Perzische periode ging het gebied over in Armeense handen. Nadien werd Van een Byzantijnse stad. In 1387 werd de stad verwoest door de Mongolen. Perzen en Osmanen vochten daarna om de heerschappij van het gebied. Het waren de Osmanen die de stad sterk uitbreidden. Bij onze aankomst in Van bezoeken we het Kasteel van Van, dat bereikbaar is via een trap met wel duizend treden. De stichter van Urartu, Sardur 1, bouwde hier in de 9de eeuw v.Chr. als bescherming tegen de Assyriërs deze sterke burcht op een 1000 m lange en 100 m hoge kalksteenrug. We kunnen bij zonsondergang genieten van een prachtig uitzicht op het Meer van Van. Tijdens opgravingen werd aan de voet van de noordelijke helling een begraafplaats met urnen gevonden. Tegen de steile zuidkant van de heuvel zijn uitgehouwen rotsgraven van de Urartese koningen te zien. Enkele inscripties in deze graven vermelden in spijkerschrift, dat Xerxes van Perzie de koning der koningen was. We verblijven in Van voor diner en overnachting in hotel Tuşpa 3* of in Grand Urartu Hotel 4*.

 

 • Van (100 km): Na het ontbijt stoppen we bij een tapijtknoperij, om met eigen ogen te zien hoe in Oost-Turkije tapijten worden geknoopt. De kilims van Van zijn beroemd vanwege zowel hun Turks-Koerdische en Armeense motieven alsook hun Perzische motieven. We maken een uitstapje naar de bekende burcht Çavuştepe, gelegen op een heuvelrug 28 km ten zuiden van Van. Deze burcht is een goed voorbeeld van het bouwkundig meesterschap van de Urartubeschaving. Er zijn twee burchten te weten: de bovenburcht en de benedenburcht. Boven liggen de resten van een tempel en beneden bevinden zich de ruïnes van een paleis, een tempelcomplex, vorstengraven en een groot levensmiddelendepot met 30 voorraadvaten, waarop de maatverdeling in spijkerschrift nog te zien is. Dit complex zou de burcht "Sardurihurda" zijn geweest van koning Sargon II uit de 8ste eeuw v.Chr. We varen daarna naar het eiland Akdamar, dat midden in het Meer van Van ligt. We zien er de uit rood zandsteen opgetrokken Heilige Kruiskoepel Kerk in Armeense stijl. Het eiland Akdamar, dat nu onbewoond is, vormde 1000 jaar geleden een religieus centrum en was ook gedurende een aantal eeuwen de zetel van de Armeense patriarch. De Heilige Kruiskoepel Kerk is in het bijzonder bekend om de sculpturen die zich tegen de buitenmuren bevinden. Hoofdzakelijk zijn er afbeeldingen uit het oude testament aangebracht zoals: Samson, David, Adam en Eva, Christus op de troon, Maria met het Christuskind en het offer van Abraham. Omdat er ook reliëfs zijn van de Abbassidenkalief Muktadir, laat het gebouw een wonderlijke vermenging zien van christelijke en islamitische kunst. In de loop van de eeuwen is de kerk meerdere malen uitgebreid, onder meer met een noordelijke kapel, een groot voorportaal en een klokkentoren. Vandaag bestaat de lunch uit een gezellige picknick bij restaurant Deniz in Gevaş. Aan het eind van de dag stoppen we ook nog, om de Seldsjoekse necropolis te bezoeken en de schoonheid van een Turkse princes te bewonderen. Tenslotte rijden we voor het diner en de overnachting terug naar ons hotel in Van.

 

 • Van-Tatvan-Bitlis-Silvan-Tigris–Hassuni-Diyarbakir-Mardin (451km): Na het ontbijt verlaten we Van voor een bijzonder afwisselende dag met diverse hoogtepunten. We rijden ten zuiden van het Van Meer over de Kuskunkıranpas (2234 m) naar Tatvan, een afstand van zo’n 145 km. Daarna volgen we de vallei van de Bitlis-rivier. Bitlis is de stad van de Turkse tabak. Onderweg stoppen we op wereldberoemde Malabadi Brug over de Batman rivier, een zijrivier van de Tigris. De brug werd gebouwd ten tijde van de Artukiden in de 13e eeuw. De lunch is in Silvan-Tigranokerta, gesticht in de tijd van de Assyriërs en bezocht door Alexander de Grote. Deze plaats kwam tot bloei onder Tigran de Grote, een Armeense koning. Silvan werd door de Byzantijnen ook wel Martyropolis genoemd vanwege de aanwezigheid van 40 graftomben van christelijke martelaren, die werden vermoord ten tijde van de 2de Schappur van het Perzische Rijk. Constantijn de Grote liet de Burcht van Silvan restaureren en gebruikte het als militair garnizoen. Tijdens de Eerste Wereld Oorlog stond Mustafa Kemal Atatürk in Silvan aan de leiding van de strijd tegen de Russiche legers. De steden Muş en Bitlis kwamen hierdoor opnieuw in Turkse handen. Na de lunch in aanwezigheid van de burgemeester van Silvan brengen we een bezoek aan de Selahattin Eyyoubi Moskée, de Gebroken Minaret, de Kerk van Kıldan, het Museum van Atatürk, de Grotten van Temtemburg, Hamido, de ongeveer 300 trogloditisches huizen, het Kasteel van Hassuni en diverse fonteinen en waterraderen Vanuit het oogpunt van monumentenzorg subsidiëert de Europese Unie de restauratie van bezienswaardigheden in deze plaats. Ook is er gelegenheid, om kennis te maken met de lokale bevolking. Bij onze aankomst Diyarbakır bezoeken we de stadswallen. Ze hebben een lengte van 5,5 km, zijn gemaakt van zwart basaltsteen in de vorm van een vis en stammen uit de Romeinse tijd. Hier in Diyarbakir kunnen we ook foto’s maken van de Tigris Delta en de brug over de Tigris. Het is vanaf hier, dat de Tigris bevaarbaar is, aanvankelijk alleen voor keleks ( vlotten uit opgeblazen dierehuiden). Diner en overnachting zijn in ons hotel (3*) in Diyarbakır of in Mardin.

 

 • Mardin – Harran – Urfa - Katha (408 km): Na het ontbijt staat de stad Mardin op ons programma. Deze stad van de poëzie, gebaseerd op de aanwezige rotspartijen en op de geloofsbelevenis van de bevolking, is op uitzonderlijke hoogte in de rotsen gebouwd en is volgens Arnold Toynbee, de bekende Engelse historicus, de mooiste stad ter wereld. Mardin heeft een typisch arabische architectuur. In de straatjes van Mardin zijn inderdaad verscheidene fraai gedecoreerde huizen uit wit kalksteen te bewonderen. De plaats heeft dan ook een onmiskenbaar Arabisch karakter. De Sultan İsa Bey Medrese (1385) is één van de belangrijkste bezienswaardigheiden van Mardin. De Medresse is een Moskee met een koranschool en een poort met fraaie steenreliëfs. Vanaf het dak van de Medresse is er een prachtig uitzicht over de stad en de Mesopotamische laagvlakten. Na het bezoek aan Grote Moskee vertrekken we naar Deir-az-Zafaran-Deyrulzaferan, dat ligt tussen wijngaarden en tuinen in een onherbergzaam landschap. De meeste Syrisch-Orthodoxe patriarchen zijn hier begraven en tot 1933 was het klooster ook de zetel van de patriarch, die nu in Damascus zetelt. De Maria en Ananias stammen beide uit de zesde eeuw toen het klooster werd gesticht. De lunch is in Urfa, het oude Edessa , de historische stad waar Abraham, Job, Jacob en zelfs de heilige Gregorius geleefd hebben. Het beroemdste restaurant van Edessa heet Göl en is bekend vanwege de mezopotamische specialiteiten. Het bevindt zich in de tuin van Abraham. We bezoeken in Urfa de gedenkplaatsen aan Araham en vertrekken daarna naar Harran. We overnachten in ons hotel in Katha.

 

 • Kahta -Nemrut Dağ – Kahta - Antioche (351 km): Vandaag vertrekken we vroeg met minibussen naar één van de hoogtepunten van de reis: Nemrut Dağı. Op de reusachtige plateaus van de berg Nemrut ( 2150m) treffen we de Commageense godenhemel aan, gebouwd in opdracht van Antiochos 1 (69-36 v. Chr.). Aangezien Antiochos zichzelf als goddelijk beschouwde voegde hij ook zijn eigen beeltenis aan de rij toe. Antichos 1 stamt via zijn vader Mithridates af van de Perziche koning Darius en via zijn moeder Laodike van Alexander de Grote. Commagene was een bufferstraatje tussen het gebied van Grieken, Romeinen en Perzen. Vandaar dat er goden uit beide culturen vereerd werden. De tumulus op deze berg heeft een hoogte van 160 m en een doorsnede van 150 m. De kolossale beelden werden in 1881 ondekt door de Duitse ingenieur Sester. De heuvel bestaat uit twee gedeelten: het oostelijk en het westelijk terras. Het oostelijk terrasHier bevinden zich standbeelden van goden in zithouding met de ruggen naar de heuvel gekeerd. Deze ooit 8 -9 m hoge beelden zijn nog goed bewaard. Alleen de hoofden ontbreken. Twee hoofden zijn nog redelijk intact en staan overeind. Van rechts naar links zijn te zien: Apollo, Mithras, Helios, Hermes (licht en kracht), Tychne (vruchtbaarheid), Zeus, Oromasdes (de schepper), Antiochos 1 en Herakles, Verathragna en Artagnes (kracht en moed) telkens aan beide zijden geflankeerd door een leeuw en een adelaar als beschermdieren. Het westelijk terras: Evenals op het oostelijk terras bevinden zich hier in dezelfde volgorde standbeelden van de reeds genoemde goden, alleen zijn deze niet zo goed bewaard gebleven. De op de grond liggende hoofden zijn echter wel intact gebleven. Het westelijk terras heeft geen altaar. Bijzonder zijn de twee leeuwenfiguren met hun symbolische betkenis.  Na ons bezoek aan de berg Nemrut rijden we verder richting Antiochië voor de lunch en maken kennis met specialiteiten van de Arabische keuken. Antiochië werd gesticht door Seleucus 1 Nıcator, een generaal van Alexander de Grote. De stad breidde zich snel uit en werd een van de meest bloeiende en machtigste steden van Klein-Azië. Zij groeide zelfs uit tot de derde stad van het Romeinse Rijk. Antiochië werd ook het middelpunt van het christelijk geloof. Vanuit hier vertrokken de apostelen Paulus en Petrus, om het Evangelie te prediken. In Antiochië bezoeken we de Grot van Petrus, een plek, die door de christinen als gebedplaats werd gebruikt. In het Archeologische Museum bevinden zich interessante architectonische werken en sculpturen en diverse prachtige, sierlijke Romeinse mozaïeken, die wereldberoemd zijn. Voor diner en de overnachting nemen we onze intrek in ons hotel in Antiochië.’s Avonds is er gelegenheid voor een wandeling door Antiochië. De rivier de Orontes loopt midden door de stad. Ook is er hier een Oosters-Orthodoxe Kerk.

 

 • Antioche – Alexandrette – Tarse – Gülek – Tyana Niğde – Cappadocie - Nevşehir (479 km): Na het ontbijt verlaten we Antiochië en gaan op weg naar Tarsus, de geboorteplaats van de apostel Paulus. We rijden via Issos, de plaats waar Alexander de Grote en Darius de Derde elkaar hebben ontmoet. We zien in Tarsus het huis van de apostel Paulus met de bijbehorende familiewaterput. De lunch gebruiken we in café-restaurant Atilla. Na de lunch is er gelegenheid voor een wandeling door de stad. Later op de middag vertrekken we via Tyana-Nigde, een garnizoeneplaats van Alexander de Grote, naar Cappadocië. We zullen in Tyana-Nigde, een stad uit de Seldjoekse periode, het Aquaduct zien, de Grote Moskee en het Mausoleum van de Princessen. We overnachten vandaag in hotel Burcu Kaya of hotel Dinler, waar we gastvrij worden ontvangen en het buffet voor ons klaar staat.

 

 • Cappadocië (80 km): Voor de liefhebbers van avontuur is er ‘s morgens vroeg eerst de mogelijkheid van een ballonvaart. Vanuit de ballon heb je een prachtig uitzicht op de wonderlijke rotsen en rotswoningen. We hebben vandaag de hele dag de tijd, om deze unieke omgeving te leren kennen. Onder invloed van de weersomstandigheden zoals wind, regen en temperatuursverschillen, is in de loop der tijden een uniek uit tufsteen bestaand landschap ontstaan, dat met de zogenaamde Feeënschoorstenen, rotskegels en rotspunten er uitziet als een soort maanlandschap. Natuurlijk brengen we ook een bezoek aan het Open Lucht Museum van Göreme met de rotskerken en hun prachtige fresco’s en de Duivensvallei. In Uçhisar bezoeken we een tapijtenschool-winkel en een onyxatelier. Natuurlijk ontbreekt ook de lunch niet. Aan het einde van de dag keren we terug in ons hotel. ‘s Avonds is er gelegenheid voor een optionele folkloristische dansavond.

 

 • Cappadocie: Rosen Vallei – Paşabag - Sarath Ondergrond Stad –Akasaray Pizze Toren –Acemhöyük - Zout Meer - Ankara (330 km): Ook vandaag gaan we op ontdekking uit in Cappadocië. Na het ontbijt gaan we eerst naar de Rozen Vallei en de Maagd Maria Vallei. Vervolgens gaan we naar Paşabağ en de ondergrond stad Sarath en dan naar Aksaray met de Eğri Minare en Acemhöyük, de eerste hoofdstad van Hettitische beschaving. De lunch is in Orhan Ağaçlı, een bijzonder toeristisch plaatsje. Vandaar rijden we dan terug naar Ankara via het Zout Meer met de zoutkristallen.Het diner en de overnachting zijn in ons hotel Akyüz of Keykan 3*+.
 
 

Tour Prijslijst van TransAnatolie


 

 

Turkey

Turquie

Türkei

Turkije

Türkiye

 

 

 

Home ] Up ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

[ Culturele Tours ] Geloof Tours ] Blauwe Reizen ] Gezondheidsvakantie ] Eco & Nature ] Mini Tours ] Beach & Plateau ] Golf ] IC&C ] I-Tours ] Tour Prijslijst ] Aankomst ]

 

Mail to info[at]transanatolie.com with questions or comments about this web site.
Copyright © 1997 TransAnatolie. All rights reserved.
Last modified: 2023-08-06
 
Explore the Worlds of Ancient Anatolia and Modern Turkey by TransAnatolie Tour: Ancient Anatolia Explorer, Asia Minor Explorer, Turkey Explorer; Cultural Tour Operator, Biblical Tour Operator, Turkish Destinations, Cultural Tours to Turkey, Biblical Tours to Turkey, Health and Cultural Tours to Turkey, Thermal, Thalasso Holidays in Turkey,  Archaeological Tours to Turkey, Historical Tours to Turkey, Cultural Heritage Tours to Turkey, Cultural Tours to Turkey, Hobby Eco and Nature Tours Holidays to Turkey,  Beach and Plateau Holidays in Tuirkey, Anatolian Civilizations, Ancient Cultural Museums in Turkey, Top Turkish Museums, Museums in Turkey, Anatolian Civilizations Museum, Istanbul Archeological Museum, Ephesus Museum, Mevlana Museum, Topkapi Museum, Museum of Topkapi Palace, Turkish Cities, Turkish Destinations, Ancient Cities in Turkey, Ancient Anatolian Cities, Turkey in Brief, Turkish Culture, Turks, Turkish Language, Turkish Philosophers....Circuits culturels en Turquie, Excurcions en Turquie, Vacances en Turquie, Circuits de Culture en Turquie, Circuits de Croyance en Turquie, Turquie, Villes Antiques en Turquie, Musees en Turquie, Empires Turcs, Revolution de Mustafa Kemal Ataturk, Turquie d'Ataturk, Culturele Tours in Turkije, Rondreizen in Turkije, Reizen naar Turkije, Culturele Rondreizen naar Turkije, Vakanties in Turkije, Groepsreizen naar Turkije, Turkije, Turkse  Geschiedenis, Geschiedenis van Turkije, Oude Steden in Turkije, Oude Beschavingen, Oude Anatolische Beschavingen, Turkse Steden, Turkse Musea, Musea in Turkije, Turkse Steden, Overzicht van Turkije, Turkije in het Kort, Turks, Turkse Taal, Turkse Gescheidenis, Osmaanse Rijk, Ottamaanse Rijk, Gezondheid Tours Vakanties in Turkije, Geloof Tours in Turkije, Culturele Tour Operator, Turkije Specialist