En  Fr  Nl  De  Tr  

TransAnatolie Welcomes You to Turkey

 

 

 

 

TransAnatolie Tours

En  Fr  Nl  De  Tr  

 

 

 

Istanbul en Cappadocie

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

 

Koubaba ] Oost Turkije ] Zeugma en Edessa ] Ararat ] Theodora en Byzance ] Roxana en Istanbul ] [ Istanbul en Cappadocie ] West Turkije ] Cultureel Ensemble ] Sumela en Mardin ]

 

Up

 

TransAnatolie TA3403: Culturele Klassiek rondreis: ISTAMBOUL- ANKARA-CAPPADOCIE: De essentiele 8-daagse: logies in 4*-5* hotels en boetiekhotels volpension.

Inhoud

TransAnatolie TA3403: Culturele Klassiek rondreis: ISTAMBOUL- ANKARA-CAPPADOCIE: De essentiele 8-daagse: logies in 4*-5* hotels en boetiekhotels volpension. PAGEREF _Toc103096727 \h 1

1ste dag: Europe-Istanbul-Bzantijnse land en zeemuren. PAGEREF _Toc103096728 \h 2

2e dag: Wijk Eyüp-Mausoleum van Eyup-Pierre Loti-Chorakerk-Hagia Sofia-Topkapipaleis-Harem.. PAGEREF _Toc103096729 \h 2

3de dag: Cirkus Maximus-Ibrahim Pacha Paleis-Yerebatan Cisterne- Egyptische en Sjachelarij market-Blauwe Moskee-Boottocht op Bosphorus PAGEREF _Toc103096730 \h 3

4e dag: Istanbul-Ankara-Zoutmeer-Archelais Aksaray. PAGEREF _Toc103096731 \h 4

5 de Dag: Aksaray-Acemhöyük- Cappadocië - Land van Mooie Paarden  PAGEREF _Toc103096732 \h 5

6e dag: Cappadocië - Heilige Land van Christendom.. PAGEREF _Toc103096733 \h 6

7e dag: Cappadocië – Hacibektaş- Kayseri- Ankara (320 km) PAGEREF _Toc103096734 \h 6

8e dag: Ankara. PAGEREF _Toc103096735 \h 8

Prijs PAGEREF _Toc103096736 \h 8

Opmerkingen. PAGEREF _Toc103096737 \h 8

Facultatieve uitstappen. PAGEREF _Toc103096738 \h 8

Inbegrepen. PAGEREF _Toc103096739 \h 8

Niet inbegrepen. PAGEREF _Toc103096740 \h 9

TransAnatolie Tour: Multilingual Cultural Tour Provider and Operator. PAGEREF _Toc103096741 \h 9

 

 

1ste dag: Europe-Istanbul-Bzantijnse land en zeemuren

A

Bij aankomst in Istanbul  maakt u  op weg naar uw hotel een oriënterende busrit . We rijden daarbij langs  grote delen van de  formidabele Byzantijnse land- en zeemuren die pas in 1453 door Mehmet de Veroveraar doorbroken werden. 

Avondmaal en eerste van de vier overnachtingen  in our Hotel 4*-Boutique of gelijkwaardig.   i

2e dag: Wijk Eyüp-Mausoleum van Eyup-Pierre Loti-Chorakerk-Hagia Sofia-Topkapipaleis-Harem

O-M-A

 Vandaag gaan we met de bus op ontdekking langs de  Gouden Hoorn. We beginnen in de wijk Eyüp, een plek waar moslims het mausoleum van de vaandeldrager van de Profeet Mohamet komen bezoeken. Boven de grote islamitische begraafplaats  ligt het fameuze café van Pierre Loti, de Franse legerofficier die zijn romantisch hart verloren had  aan een verboden liefde. Daarna wandelen we een eind langs de Byzantijnse muur tot aan de Chorakerk/Kariye Camii met haar wereldberoemde mozaïekencyclus met scènes uit het Oude en Nieuwe Testament.

Yedikule en de landmuren . In Panorama 1453 beleven we de laatste dag van het Oost-Romeinse Rijk.

Middagmaal in een‘Grieks’ restaurant dicht bij de hippodroom.In de namiddag staat de Hagia Sofia en het Topkapipaleis  met Harem.

Het Museum van Ayasofya (Hagia Sophia, 532-37) Istanbul Turkije (transanatolie.com)

Topkapi-Paleis: Het Topkapi-paleis (Turks: Topkapı Sarayı) (transanatolie.com)

Wellicht rest ons nog wat tijd om doorheen de grote Overdekte bazaar te flaneren. Het avondmaal nemen we in Kumkapi, een wijk beroemd voor zijn uitstekende visrestaurants Overnachting  in our Hotel 4*-Boutique of gelijkwaardig.  i

3de dag: Cirkus Maximus-Ibrahim Pacha Paleis-Yerebatan Cisterne- Egyptische en Sjachelarij market-Blauwe Moskee-Boottocht op Bosphorus

O-M-A

Op de hippodroom bespreken we de restanten van wat ooit het Circus Maximus was en de Nika-opstand onder keizer Justinianus en keizerin Theodora. Bezoek aan de Hippodroom, aan de Ibrahim Pascha Paleis en zijn Etnografisch Museum. Nadien wandeling door de historisch Sultanhametwijk en bezoek aan de Blauwe Moskee.

We lunchen in het Mesopotamische restaurant Gilgamesh, bekend voor zijn zuid-oostelijk Turkse keuken. Daarna komen we onder de grond in de wonderlijke Yerebatan cisterne terecht, een enorm Byzantijns waterreservoirije.

Namiddag: bezoek aan de Egyptische en Sjachelarij market.

In de Egyptische Kruidenbazaar wachten saffraan, kaviaar en Turks fruit, we zien Markt van Brocanterie van Mahmut Pacha ook.

Boottochtje op de Bophorus;we varen onder de twee hangbruggen die Europa met Azië verbinden en bewonderen de onbetaalbare yali’s en de sultanspaleizen zoals het Beylerbey- en het weergaloze Dolmahbaçe-paleis. mogelijkheid van kennismaking met de cultureele Turkse produkten: tapijten, goud en zilverwaren, lederwaren.

Avondmaal en overnachting in het hotel 4*-boutique of gelijksoortige. i

4e dag: Istanbul-Ankara-Zoutmeer-Archelais Aksaray

O-M-A

Voormiddag: vertrek naar Ankara langs de pittoreske weg van de Zwarte Zee – Pont Euxin. Ontdekking van de woestijnse lanschappen van Centrale Anatolie.

Aan onze aankomst te Ankara,

Middagmaal in Hacibey, een traditioneel döner kebab restaurant.

Namiddag: Museum van Anatolische Beschavingen, één van de hoogste punten van onze reis,prijswinnaar museum van de Wereldmusea in 1995.

Le Musée des Civilisations Anatoliennes, Ankara, Anatolie, L'Asie Mineure, Turquie (transanatolie.com)

Anatolian Civilizations Museum, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara, Turkey (transanatolie.com)

In het Museum van de Anatolische beshavingen Museum  zien we  een heel interessant spijkerschriftbrief van  een Hititische vrouw geshrijft aan haar man die in buitenland werkt,zij spreekt over haar schoon moeder.

 Na langskomen de Zoutmeer, komen we aan te Aksaray, Seltjoekse Middeleeuwse stad voor de avondmaal en overnachting. Onderweg oprapen van zouten bergkristalen en van de oude binnenlandse zee, beschouwing aan ganzen, eenden, patrijzen, wilde leeuwerikken, flamingos, schildpadden; kudden of schopen van Karaman, geiten van Angora, hazen, konijnen, misschien Cappadosische wolven.

Bizim-itler: Kemikkıran Asur-Acemhoyuk-Aksaray Malaklıları (transanatolie.com)

 erdemzengin.com.tr, Erdem Zengin Erdem Zengin -

Troost van gewonde Kangal-Malaklı

Diner en overnachting in Aksaray. i

5 de Dag: Aksaray-Acemhöyük- Cappadocië - Land van Mooie Paarden

O-M-A

Voormiddag: bezoek aan de Seltjoekse stad, Aksaray met zijn Pizz Toren en zijn Grote Moskee.

Vertrek naar Acemhöyük, eerste hoofstad van de Hittite Rijk en één van de drie belangrijkste Assyrische handelsbanken.

Ontdekking van de plek door de Rijke Paleizen: Sarikaya- Hatiplar, door de Kerkhof van Enver Aribas.

Acemhöyük (Ancient Anatolian City of Acemhoyuk-Aksaray) (transanatolie.com)

Purushattum (transanatolie.com)

Rondslenteren in het dorp, dialoog met de bewoners van Acemöyük in de typische cafés van het dorp.

Middagmaal bij de bewoners of in de Gemeentehuis van het dorp.

Namiddag: wandeling in de Melendiz Canyon, door de Peristreme Vallei: Selime-Belisirma-Ihlara met zijn primitieve rotskerken van de eerste deel van Christendom.

Agzikarakah van de weg van de Zijde welkomen u door zijn kamellen, muildieren.

Alevit wijnproef bij bewoners van de Ondergrondse stad van Saratli.

Avondmaal en overnachting in Cappadocië. i

6e dag: Cappadocië - Heilige Land van Christendom

O-M-A

Wandeltochten door een aantal valleien met prachtig geërodeerde tufsteenformaties;de Rozen Vallei en bezoek aan een tapijtenschool. Middagmaal in het hotel of in typiche local restaurant.

In de namiddag bezoeken we het vallei van Göreme, het openluchtmuseum omgeven door kerken. Kunnen we de primitief christelijk kunst en de Byzantijnse fresco’s bewonderen in verschillende kerken.Daarna volgt een heerlijk diner met folkloristische dansavond. Overnachting in ons hotel 4*.i

7e dag: Cappadocië – Hacibektaş- Kayseri- Ankara (320 km)

O-M-A

Na het ontbijt genieten we van tijd om te wandelen in Pasabag en te bezoeken Avanos. Opgravingen tonen aan dat het aan de rivier Kizilirmak gelegen Avanos kan bogen op een lange geschiedenis die terug gaat tot in de bronstijd. Avanos staat al gekend als pottenbakkersregio sinds de tijd van de Hettieten.

Daarna rijden we naar het alevitische bedevaartsoord Hacibektas. De stad is genoemd naar de 13de- eeuwse mysticus Haci Bektas Veli,die wordt gezien als de grondlegger van de Bektashi orde. Het alevitisme, bektashisme en soefisme zien Ali als de deur naar de mystieke kennis en esoterische interpretatie van de islam, zoals aan hem wordt uitgevoerd door Mohammed :Esedullah-Asadullah (Leeuw van God). Ongeveer een kwart van de Turkse bevolking is aleviet. Het alevitisme is een  stroming binnen de sjiietische islam . De nadruk ligt veel minder op wetten en regels, maar des te meer op respect voor andere mensen ongeacht geloof, ras, herkomst en geslacht.  We bezichtigen het mausoleum, bezoeken het museum en leren de zachte kant van de Islam kennenin het Mausoleum van Haci Bektaşi Veli.

10de Muharrem, de dag van Ashura: Huseyn bin Ali,Klein Zoon van Mohamed werd vermoord in Kerbela.

Onderweg in Kayseri (het antieke Caesarea), bij de Seldjoekse vesting kunnen we de Huant Medrese met zijn archeologisch Museum, de  Grote Moskee-Honata Hatun Moskee en Medrese van Sahabiye bewonderen.

In het zuiden vinden we de Döner Kümbet, een zeer klassiek mausoleum van een Seldjoekenprinses (1276 ) de eerste Seldjoekse anatomieschool en het Museum van medische geschiedenis Gevher Nesibe.  

Middagmaal  is in Kayseri met de lokale specialieten. 

Avondmaal en overnachting in Ankara, het hotel 4* or 5*.i

8e dag: Ankara

O

Na het ontbijt buffet genieten we van vrije tijd in Ankara tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht. Einde van een intens gevarieerde reis. 

Proef onderweg baklava en neem afscheid van een andere culturele rondreis van Transanatolie Tour. i

Prijs

·        Tour Prijslijst van TransAnatolie: Reisproducten (Tours, Rondreizen, Groepsreizen, Vakanties) van TransAnatolie Tour in Turkije

·        Of neem contact met ons op; stuur a.u.b. een e-mail voor de speciale voorwaarden  en prijzen. i

Opmerkingen

·        Vertrekdatum kan aangepast worden voor besloten groepen

·        Er is een speciale prijs voor besloten groepen van meer dan 23 personen, voor leden van culturele verenigingen, voor studenten, leraren, personen met een handicap en hun begeleiders. i

Facultatieve uitstappen

·        Ontdekking van Cappadocië in een luchtballon

·        Draaiende Derwisch Dansen  i

Inbegrepen

·        8dagen/7nachten in vol pension vanaf avondmaal dag 1 t.e.m.ontbijt dag 8

·        overnachting in 4*-5*-charme boutique hotel,

·        Vervoer in Turkije,

·        middagmalen in typische Turkse restaurants,

·        Boottochtje op de Bophorus,

·        een heerlijk diner met folkloristische dansavond,

·        toegangen aan de geprogrammeerde  bezoeken,

·        diensten  van een  universitair gediplomeerde  Frans-, Engels- of Nederlandstalige  gids. i

Niet inbegrepen

·        vlucht Europa/Istanbul

·        Ankara/Europa

·        Verzekeringen, luchthaventaksen

·        Drank aan tafel en de gebruikelijke fooien voor chauffeur en gids (richtprijs 3 à 5 euro pppd) i

Vertreksdagen kunnen georganiseerd worden (volgens de vraag van de speciale groepen) i

TransAnatolie Tour: Multilingual Cultural Tour Provider and Operator.

i 

   
   

Klik op de hyperlink om de culturele Turkije-tours van TransAnatolie Tour te downloaden.

   

TransAnatolie Tour (Culturele Touroperator, Reisorganisatie, Turkije Groepsreizen Specialist)

   

De meertalige teamleden van de TransAnatolie Tour hebben vele jaren waardevolle ervaring in het voorzien van culturele, historische, geloof/bijbelse, archeologische, architecturale reizen en reiservaringen, met uitstekende kwaliteit van de dienst (QoS). TransAnatolie Tour ontwikkelt zijn programma's met een netwerk van Specialisten, die goed erkende, lokale, regionale, nationale, en internationale experts bij de bovenkant van hun gebieden zijn. Deze Specialisten delen hun kennis, inzicht en visie die een diepgaand insiders inzicht verstrekken in wat een bepaalde cultuur onderscheidt en welke factoren zijn evolutie gestalte gaven.

   

TransAnatolie Tour (Culturele Touroperator, Reisorganisatie, Cultuurtoerisme Specialist, Turkije Culturele Vakantie Specialist) is lid van

   
 • Turks Ministerie van Cultuur en Toerisme (Vergunning Nr. 4938),
 • De Kamer van Koophandel van Ankara (De registratie van de Handel onder Nr. 54/1024),
 • Turks-Frans Culturele Vereniging,
 • Turkse Vereniging in de Verenigde Naties,
 • Unie van de Turkse Tour Operators (TÜRSAB),
 • Unie van de Meertalige Professionele Gidsen van het Toerisme (tureb-ARED),
 • De Culturele Tourisme Vereniging van Ankara (BATUDER), 
 • De Culturele Vereniging van Nigde, 
 • De Culturele Vereniging van Aksaray, 
 • Kunsten & Culturele Vereniging van Taspinar.

i

   
 

Bosphorus Bridge, Istanbul, Turkey

Aksaray Ulu Camii (Grand Mosque, Aksaray)

Goreme Ihlara Vadisi

 

   
   

 

 

 Het kruispunt van twee continenten

   
TransAnatolie Tour
Groep A - Internationale Licentie N°4938 - Het Turkse Ministerie van Cultuur en Toerisme

 

 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Turkey

Turquie

Türkei

Turkije

Türkiye

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

Koubaba ] Oost Turkije ] Zeugma en Edessa ] Ararat ] Theodora en Byzance ] Roxana en Istanbul ] [ Istanbul en Cappadocie ] West Turkije ] Cultureel Ensemble ] Sumela en Mardin ]

 

Mail to info[at]transanatolie.com with questions or comments about this web site.
Copyright © 1997 TransAnatolie. All rights reserved.
Last modified: 2023-08-06
 
Explore the Worlds of Ancient Anatolia and Modern Turkey by TransAnatolie Tour: Ancient Anatolia Explorer, Asia Minor Explorer, Turkey Explorer; Cultural Tour Operator, Biblical Tour Operator, Turkish Destinations, Cultural Tours to Turkey, Biblical Tours to Turkey, Health and Cultural Tours to Turkey, Thermal, Thalasso Holidays in Turkey,  Archaeological Tours to Turkey, Historical Tours to Turkey, Cultural Heritage Tours to Turkey, Cultural Tours to Turkey, Hobby Eco and Nature Tours Holidays to Turkey,  Beach and Plateau Holidays in Tuirkey, Anatolian Civilizations, Ancient Cultural Museums in Turkey, Top Turkish Museums, Museums in Turkey, Anatolian Civilizations Museum, Istanbul Archeological Museum, Ephesus Museum, Mevlana Museum, Topkapi Museum, Museum of Topkapi Palace, Turkish Cities, Turkish Destinations, Ancient Cities in Turkey, Ancient Anatolian Cities, Turkey in Brief, Turkish Culture, Turks, Turkish Language, Turkish Philosophers....Circuits culturels en Turquie, Excurcions en Turquie, Vacances en Turquie, Circuits de Culture en Turquie, Circuits de Croyance en Turquie, Turquie, Villes Antiques en Turquie, Musees en Turquie, Empires Turcs, Revolution de Mustafa Kemal Ataturk, Turquie d'Ataturk, Culturele Tours in Turkije, Rondreizen in Turkije, Reizen naar Turkije, Culturele Rondreizen naar Turkije, Vakanties in Turkije, Groepsreizen naar Turkije, Turkije, Turkse  Geschiedenis, Geschiedenis van Turkije, Oude Steden in Turkije, Oude Beschavingen, Oude Anatolische Beschavingen, Turkse Steden, Turkse Musea, Musea in Turkije, Turkse Steden, Overzicht van Turkije, Turkije in het Kort, Turks, Turkse Taal, Turkse Gescheidenis, Osmaanse Rijk, Ottamaanse Rijk, Gezondheid Tours Vakanties in Turkije, Geloof Tours in Turkije, Culturele Tour Operator, Turkije Specialist