En  Fr  Nl  De  Tr  

TransAnatolie Welcomes You to Turkey

 

 

 

 

TransAnatolie Tours

En  Fr  Nl  De  Tr  

 

 

 

Zeugma en Edessa

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

 

 

Up

 

TransAnatolie 0603: Culturele Turkije Tour: Zeugma-Edessa: 8 Dagen

 

Inhoud

TransAnatolie 0603: Culturele Turkije Tour: Zeugma-Edessa: 8 Dagen  PAGEREF _Toc103069233 \h 1

1e Dag: Europa–Ankara. PAGEREF _Toc103069234 \h 2

2e Dag: Ankara-Lac Salé-Tyana-Niğde-Mersin. PAGEREF _Toc103069235 \h 2

3e dag: Mersin-Tarsus-Antioche-Antakya-Hatay-Gaziantep. PAGEREF _Toc103069236 \h 3

4e dag: Gaziantep-Eufraat Delta -Urfa-Harran- Kahta. PAGEREF _Toc103069237 \h 4

5e dag: Kahta–Nemrut Dagi (Nemrut Gebergte)–Kahta–Kahramanmaraş-Kayseri-Cappadocië. PAGEREF _Toc103069238 \h 6

6e dag: Cappadocië. PAGEREF _Toc103069239 \h 8

7e dag: Cappadocië-Dal van ondergrondse Roses-Pasabag-Ville van Saratli - Pizze van Aksaray (schuine toren) - Acemhoyuk. PAGEREF _Toc103069240 \h 9

8e dag: Ankara-Europa. PAGEREF _Toc103069241 \h 9

Prijs PAGEREF _Toc103069242 \h 10

Optionele Excursie’s PAGEREF _Toc103069243 \h 10

Inbegrepen in de prijzen. PAGEREF _Toc103069244 \h 10

Exclusief van de prijzen. PAGEREF _Toc103069245 \h 10

TransAnatolie Tour: Multilingual Cultural Tour Provider and Operator PAGEREF _Toc103069246 \h 11

 

 

1e Dag: Europa–Ankara

Aankomst te Ankara Airport, aanvang van een oriënterende tour. Transfer naar onze 3 * hotel (Keykan-Akyüz) voor een welkomst-cocktail, avondmaaltijd en overnachting. i

2e Dag: Ankara-Lac Salé-Tyana-Niğde-Mersin

Na het ontbijtsbuffet, leidt onze gids ons naar het Museum van de Anatolische Beschavingen. Wat een belangrijke feit is, is dat deze museum winnaar was van de prijs “Wereldmusea 1995”. Voorafgaand aan dit bezoek zal een bespreking plaatsvinden over de diverse beschavingen die tentoongesteld worden in de Museum. Vervolgens gaan we door met het bezoek in oud Ankara met de burcht van Konak Boyacizade, het Museum Etnografisch Zenger Pacha en door naar de Markt van Specerijen.

Onderweg doen we nog een hapje bij Baran Toeristeninstellingen.

Vervolgens varen we langs het Gezouten Meer en brengen een bezoek aan de kristallen van zout en is er tot slot nog gelegenheid voor foto’s te nemen van al het Flora en Fauna. Daarna bezoeken we Niğde, een belangrijke stad in de tijd van de Sjeltsjoeken en Ottomaanse periode. We zien daar de monumenten uit de Ottomaanse Tijd. Voorbeelden zijn: Hüdaven Hatun Türbesi, Ak Médrésé, Bedesten (Bazaars).

En dan vertrekken we richting de Garnizoen van Alexander de Grote aan het Tyana-Kemerhisar. Aldaar kunt u de Romeinse zwembad Köşk bezichtigen. Deze object stamt af van de periode Romeinse Aquaducts.Op deze historische plek heeft Alexander de Grote met zijn paard Bucéphale gewacht alvorens zijn dodelijke slag te verwezenlijken aan het adres van Darius 3 van Issos.

Diner en overnachting zal zijn in Mersin, de belangrijkste haven voor uitvoer en invoer in Turkije. Ons hotel waar we zullen verblijven is Gondol (4 *). i

3e dag: Mersin-Tarsus-Antioche-Antakya-Hatay-Gaziantep

Na het ontbijt bezoeken we het huis van Heilige Paul in Tarsus, in de wijk Tarsé dat gerestaureerd is door het Ministerie van Cultuur en Toerisme van Turkije. Daarna is er gelegenheid voor het bekijken van de Deur van Cléopatra en de Deur van Justinianus. Vervolgens vertrekken we voor de ontdekking van Antioche-Antakya-Hatay.Aldaar zien we de Bergen van Amanos en gaan we via Alexandrette-İskenderun naar de Vlakte van Amik (Amik Ovası). Dan steken we de Vlakte over en gaan we richting de Stad ‘Heilige Steen’, gelegen aan Antioche-Antakya-Hatay nabij de Syrische grens. Vervolgens gaan we een hapje benuttigen in Apollo en Daphné, een woonwijk in Antakya.

Hier bevindt zich ook de bekende waterval Daphné, waar Apollo zijn liefde verklaarde aan Daphné.

Na de lunch met Arabische specialiteiten zoals kunéfé en kebab’s speciaal voorbereid voor onze groep, bezoek aan het Archeologische Museum van Antakya die bekende panelen en tabellen in mozaikse mondiallement vertonen. Deze stukken versierden in het verleden het binnenste van de keizerlijke paleizen en de huizen van de opmerkelijke Romeinen.

In 307 vóór ons tijdperk, baseerde Antigone, Antigonia die nog eens 7 jaar later door een andere stad werd vervangen, gebaseerd op de orde van Seleucus I Nicator, generaal van Alexander de Grote. Deze stad genaamd Antioche ontwikkelde zich zeer snel tot een van de welvarendste steden en het machtigste van de minder belangrijke Azië. Het was zelfs de derde stad van het Romeinse Imperium en werd vervolgens het centrum van de christendom in de tijd van de apostelen Pierre en Paul.

In Antioche, beëindigen we onze bezoek bij Saint Pierre, een van de oudste kerken van de Wereld. Het is ook tevens de plek waar de apostelen, vergezeld door Heilige Paul van Tarse-Tarsus, hun eerste ontmoeting hadden na de kruisiging van Jezus Christus én is het ook de plek waar voor de eerste keer het christelijke woord is uitgesproken.

Aan het einde van de dag vertrekken we naar Gaziantep, de economische hoofdstad van het Zuid-Oostelijk Turkije, de stad van de ‘baklava’ en ‘pistaches’.

Daar wacht ons een fantastische gourmet in onze superieure hotel Yemsek (3*) .

Diner en overnachting is tevens in onze hotel. i

4e dag: Gaziantep-Eufraat Delta -Urfa-Harran- Kahta

Na het korte ontbijt bezoeken we het Museum van Gaziantep, een uitzonderlijke museum die tevens kandidaat is voor de prijs Wereld Museums. Vervolgens aanschouwen we een van de rijkdommen van de Garnizoen van Alexander de Grote, de Zeugma-Belkıs, wat zich bevind onder het water bij de Dam van Birecik.

En dan gelegenheid om foto’s te maken van de Deltawerken van de Eufraat, geliefde van de ‘Tijger’ en de Brug van Birecik op de Eufraat.

Vervolgens gaan we lunchen in Urfa, oud Edesse, de historische stad die vermeld word in de bijbel, waar Abraham, Job, Jacob en zelfs Sint- Grégoire leefde. De meest beroemde restaurant van Edesse genaamd GÖL met zijn specialiteiten ‘mésopotamiennes’ is te vinden in de ‘Tuin van Abraham’.

Daarna bezoeken we de verblijfplaatsen van Abraham in Urfa met de volgende namen: Ursu, Orkai en Edesse.

In der tijden werd er geschreven dat de Assyrische koning ‘Nemrut’ een droom gezien had, waarin hem vermeld werd dat hij zijn koninkrijk zou moeten afstaan aan een persoon die in dat jaar geboren zou zijn. Waarop de koning alle pasgeboren kinderen in dat jaar liet uitvoeren alsmede de vrouwen.

Nona verborg haar zwangerschap en verstopte haar zoon Abraham in grotten tot hij de leeftijd van 7 bereikte. Eens volwassen, bestreed Abraham Nemrut maar helaas werd hij gevangen genomen en veroordeeld tot ruw-bewerker. Dan, opeens, sprak God en veranderde vuur in water en de vonken en assen in karpers. Dit getransformeerde water vloeit nu in twee vijvers met de karpers erin.

Edesse speelde eveneens een grote rol in de loop van de eerste eeuwen van het christendom: zij werd "de stad van de Apostel Thomas" genoemd en vormde het centrum van de armeense christendom evenals de haard van de Kerk van Oostelijk Syrië. Men verteld ook over de legende van koning Abgar d’Edesse en “Mandylion”. Er voltrok zich toen iets miraculeus. Toen koning Abgar lepra kreeg, werd een ambassadeur gezonden naar Jezus om voor genezing te vragen, waarop Jezus zijn voorhoofd droogde met een wasgoed (Mandylion) en dat gaf hij vervolgens aan de ambassadeur, met de bedoeling dat aan koning Abgar te geven. Deze wasgoed, gevonden in 544, was verborgen in één van de muren in de stad en werd een onschatbare bezit van Edesse. In 944 werd dit reliek overgebracht naar Constantinopel en daarna gestolen door de “Gekruisten” in 1204 om teruggebracht te worden naar Occident, waar het opmerkelijk genoeg verdween van de aardbodem. Voor de orthodoxe christenen, betekende dit icoon het ware gezicht van Jezus Christus.

Aan het einde van de dag, komen we aan in Harran, de warmste plek van Turkije maar ook één van de meest pittoreske dorpen van het gebied. Dit dorp, waar Abraham op zijn reis naar Canaan verbleef, zou eveneens de plaats zijn waar, volgens de traditie, het Oude Testament was opgesteld.

Harran, gelegen op een kruising van wegen van woonwagens, was een belangrijke winkelcentrum met tevens een belangrijke internationale handel en had eveneens een niet- onbelangrijke religieuze activiteit. Griekse ‘divinités mésopotamiennes’, alsmede de Romeinen werden er vereerd.

Dit tijdperk van activiteit verdween in de 13e eeuw wanneer Mongolen de stad ‘schoren’. Tevens kunnen we er de typische huizen bewonderen (TRULLI) in de vorm van ‘termitières’, die gebouwd zijn van klei met een dak in de vorm van een spitse koepel worden gebouwd. Zij vormden schuren die het mogelijk maakten om de voedselwaren in de hete zomers en de koude winters, vers te behouden. Harran was met een ruimte omgeven die vandaag de dag ruînes zijn, maar die nog wel herkenbaar zijn evenals de zeven deuren die het mogelijk maakten om de stad in te gaan.

Na deze afsluitende bezoek, gaan we verder naar onze eindbestemming die dag. Dat is Kahta, gelegen aan de voet van de gebergte “Nemrut”. Daar wacht op ons een welkomstcocktail in onze hotel Nemrut (3*).

Diner en overnachting is in onze hotel. i

5e dag: Kahta–Nemrut Dagi (Nemrut Gebergte)–Kahta–Kahramanmaraş-Kayseri-Cappadocië

Vandaag gaan we vroeg op pad, met onze minibussen en goede bepakking voor een bezoek aan de meest opmerkelijke gebied van onze gehele reis: Nemrut Dagi (Nemrut Gebergte). Op dit enorme blad gebied, hebben beeldhouwers van de souverein van Commagéne en Antiochos een indrukwekkende toevluchtsoord gebouwd en zoals Antiochos zich als een God beschouwde, zo voegde hij zijn eigen afbeelding samen in het geheel van het kunstwerk.

Men wordt geadviseerd om naar deze kunstwerken te kijken bij zonsopkomst, want dat is het moment, zo word er gezegd, dat de standbeelden het beste tot zijn recht komen. Het begrafenismonument van Anthiochos I is gebouwd in 69 - 36 voor J-C en is gelegen aan de top van de berg NEMRUT (2.150 meter). Deze werd gebouwd voor de koning en zijn nabije familie.

Anthiochos ging uiteindelijk ten onder door toedoen van vader Mithridate van de koning van Perzië, DARIUS, en door moeder LAODIKE van Alexander de Grote. Commagène was een stuk land gelegen tussen de gebieden van de Grieken, de Romeinen en Perzen, hetgeen het multiculturele karakter van de religieuze uitdrukkingen uitlegt.

Op de berg, waar de opgravingen werden geleid door de Duitse ingenieur Sester in 1881, maakten het mogelijk om de reusachtige standbeelden bij te werken. Dit tumulus, met een hoogte van 160 meter en een doorsnede van 150 meter, word door twee terrassen gevormd:

Het terras oriëntale: Men vindt er de standbeelden van de goden, van 8 tot 9 meter hoogte en in zittende positie met de rug naar de tumulus. Ze zijn in een goede staat van behoud gebleven, behalve de meerderheid van de hoofden die ontbrekend zijn; echter zijn twee hoofden nog intact. Van links naar rechts worden vertegenwoordigd: Apollo, Mithras, Helios, Hermes (licht), Tychne (vruchtbaarheid), Zeus, Oromasdes (producent), Antiochos I, Hérakles, Verathragna, Artagnes (kracht en moed), elk vergezeld door een leeuw en een arend als beschermend dier.

Het terras occidentale: Hier zijn de standbeelden van de goden geplaatst in dezelfde volgorde als op het oostelijke terras maar hun staat van behoud is minder goed, alleen de hoofden op de bodem zijn intact gebleven. Dit terras omvat geen altaar. Beide leeuwen op de terrassen zijn de oudste vertegenwoordigingen van de horoscoop van de wereld; zij dragen rond de hals een halve maan en 19 sterren, waarvan het grootste 3 in combinatie zijn met de planeten Jupiter, Maart en Kwik. Ze staan er symbool voor. De datum van 7 juli 62 v. J-C verwijst waarschijnlijk naar de kroning van de koning.

Na het bezoek aan deze wonderlijke plaats, keren wij terug naar het hotel voor het ontbijt. Vervolgens vertrekken wij naar Cappadocië via Kahramanmaras, stad van de Markt van de specerijen. Bij aankomst in Kahramanmaras, bezoeken we de typische werkplaatsen van de handwerkslieden van koper en de Markt van de Specerijen.

Na het diner, gaan we richting Antitaurus, om het over te steken, met zijn kragen van 2000 m is het een wonderbaarlijke bezichtiging, waarna we uiteindelijk zullen aankomen bij de Stad van Julius Sézarus: Caesarea, oftewel Kayseri. Daar bezoeken we Döner Kümbet, de Graftombe van de Prinses en de Grote Moskee van Kayseri, de enige in zijn soort wat afstamt van de Middeleeuwen.

Dan verlegt de zon zich op het mooie Cappadocië. Wij zetten koers naar Nevsehir en vestigen ons in onze hotel (4* of 5*) waar ons tevens een welkomstcocktail opwacht, het avondbuffet en overnachting. Een facultatieve wandeling met ballon is mogelijk in de ochtend, maar de reservering moet zo vroeg mogelijk gemaakt worden. i

6e dag: Cappadocië

De hele dag is voor ontdekking van dit gebied, het enige in zijn soort in de wereld, gereserveerd. De wind en de heftige klimatologische krachten hebben nieuwsgierige en opmerkelijke gedaantes gevormd in tuf. De visie van de genoemde schoorstenen, ' van de Feeën ', geeft aan dat dit blad een maneschijn is.

Wij hebben ook tijd om aandacht te besteden aan het Museum van open hemel van Göreme met zijn kerken in de rotsen, het Dal van de Duiven en Uchisar.

Tevens bezoeken we een school waar vervaardiging plaatsvindt van tapijten en zijn winkels, evenals een werkplaats van onyx, enz. Het ontbijt zal tijdens de wandelingen genuttigd worden. De avondmaaltijd en verblijf zal in onze hotel zijn. Er zal ook een mogelijkheid worden aangeboden om te genieten van een avond van folkloristische dansen. i

7e dag: Cappadocië-Dal van ondergrondse Roses-Pasabag-Ville van Saratli - Pizze van Aksaray (schuine toren) - Acemhoyuk

Na het ontbijt, vertrekken wij naar de ontdekking van een ander aspect van Cappadocië met het dal van de Rozen, Kamelen Dal, het Dal van het Lege Marie, Pasabag, een deel van Vallei van Zelve; kennismaking met de plaatselijke ambachten: onyx-potterie’s.

Bezoek van de opmerkelijke en indrukwekkende ondergrondse stad Saratli, gewijd aan Simone en Jean van Delft en Brain Alleut-Waterloo en bezoek aan Egri Minare van AKSARAY, ‘Pizze van Turkije’ om uiteindelijk aan te komen in ACEMHÖYÜK, de voornaamste Hoofdstad van de Beschaving Hittito Aaayrien en ook nog een kennismaking met een archeologische plaats. Plaatselijk in Acemhöyük is de lunchmogelijkheid bij lokale inwoners. Vervolgens na het middaguur vertrek richting Ankara. i

8e dag: Ankara-Europa

Na het ontbijt, vrije tijd tot vertrek naar de luchthaven van Ankara, waar helaas een einde komt aan onze services en de hoop op een toekomstige wederontmoeting met Transanatolie Tour.

Prijs

     Tour Prijslijst van TransAnatolie: Reisproducten (Tours, Rondreizen, Groepsreizen, Vakanties) van TransAnatolie Tour in Turkije

     of neem contact met ons op. i

Optionele Excursie’s

     Gedurende het verblijf in Cappadocië: Turkse avond met folkloristische dansen en demonstratie van de Dansende Derwisjen

     Ontdekking van Cappadocië per ballon. i

Inbegrepen in de prijzen

     8 dagen, 7 nachten compleet pension in 4* en 5* hotels, tevens hotels met charme en in hotels (3*) met etappes ( Diner eerste avond, ontbijt op de laatste dag),

     minibus naar Nemrud Dag (Nemrud Gebergte),

     entree kosten voor bepaalde gebieden,

     service van een Professionele gids erkend door De Turkse Ministerie van Kultuur en Toerisme; tevens spreekt deze de taal van de groep,

     vervoer in Turkije met een bus 403 Mercedes of een minibus, of gelijkwaardige Mercedes Sprinter of een VW Wolt.

     maaltijden van lokale restaurants. i

Exclusief van de prijzen

     Drank in hotels en restaurants,

     Optionele excursie’s,

     Transport in Europa,

     Verzekeringen en luchthavenbelastingen. i

Alle rechten zijn voorbehouden aan TransAnatolie Tour. i

TransAnatolie Tour: Multilingual Cultural Tour Provider and Operator

i ________________________________________

 

   
   

Klik op de hyperlink om de culturele Turkije-tours van TransAnatolie Tour te downloaden.

   

TransAnatolie Tour (Culturele Touroperator, Reisorganisatie, Turkije Groepsreizen Specialist)

   

De meertalige teamleden van de TransAnatolie Tour hebben vele jaren waardevolle ervaring in het voorzien van culturele, historische, geloof/bijbelse, archeologische, architecturale reizen en reiservaringen, met uitstekende kwaliteit van de dienst (QoS). TransAnatolie Tour ontwikkelt zijn programma's met een netwerk van Specialisten, die goed erkende, lokale, regionale, nationale, en internationale experts bij de bovenkant van hun gebieden zijn. Deze Specialisten delen hun kennis, inzicht en visie die een diepgaand insiders inzicht verstrekken in wat een bepaalde cultuur onderscheidt en welke factoren zijn evolutie gestalte gaven.

   

TransAnatolie Tour (Culturele Touroperator, Reisorganisatie, Cultuurtoerisme Specialist, Turkije Culturele Vakantie Specialist) is lid van

   
 • Turks Ministerie van Cultuur en Toerisme (Vergunning Nr. 4938),
 • De Kamer van Koophandel van Ankara (De registratie van de Handel onder Nr. 54/1024),
 • Turks-Frans Culturele Vereniging,
 • Turkse Vereniging in de Verenigde Naties,
 • Unie van de Turkse Tour Operators (TÜRSAB),
 • Unie van de Meertalige Professionele Gidsen van het Toerisme (tureb-ARED),
 • De Culturele Tourisme Vereniging van Ankara (BATUDER), 
 • De Culturele Vereniging van Nigde, 
 • De Culturele Vereniging van Aksaray, 
 • Kunsten & Culturele Vereniging van Taspinar.

i

   
   
   
   

 

 

 Het kruispunt van twee continenten

   
TransAnatolie Tour
Groep A - Internationale Licentie N°4938 - Het Turkse Ministerie van Cultuur en Toerisme

 

 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Turkey

Turquie

Türkei

Turkije

Türkiye

 

 

 

Home ] Up ] Tours ] Turkije ] Tijdlijn ] Anatolië ] Steden ] Musea ] Over Ons ] Site Map ] Zoeken ]

Koubaba ] Oost Turkije ] [ Zeugma en Edessa ] Ararat ] Theodora en Byzance ] Roxana en Istanbul ] Istanbul en Cappadocie ] West Turkije ] Cultureel Ensemble ] Sumela en Mardin ]

 

Mail to info[at]transanatolie.com with questions or comments about this web site.
Copyright © 1997 TransAnatolie. All rights reserved.
Last modified: 2023-08-06
 
Explore the Worlds of Ancient Anatolia and Modern Turkey by TransAnatolie Tour: Ancient Anatolia Explorer, Asia Minor Explorer, Turkey Explorer; Cultural Tour Operator, Biblical Tour Operator, Turkish Destinations, Cultural Tours to Turkey, Biblical Tours to Turkey, Health and Cultural Tours to Turkey, Thermal, Thalasso Holidays in Turkey,  Archaeological Tours to Turkey, Historical Tours to Turkey, Cultural Heritage Tours to Turkey, Cultural Tours to Turkey, Hobby Eco and Nature Tours Holidays to Turkey,  Beach and Plateau Holidays in Tuirkey, Anatolian Civilizations, Ancient Cultural Museums in Turkey, Top Turkish Museums, Museums in Turkey, Anatolian Civilizations Museum, Istanbul Archeological Museum, Ephesus Museum, Mevlana Museum, Topkapi Museum, Museum of Topkapi Palace, Turkish Cities, Turkish Destinations, Ancient Cities in Turkey, Ancient Anatolian Cities, Turkey in Brief, Turkish Culture, Turks, Turkish Language, Turkish Philosophers....Circuits culturels en Turquie, Excurcions en Turquie, Vacances en Turquie, Circuits de Culture en Turquie, Circuits de Croyance en Turquie, Turquie, Villes Antiques en Turquie, Musees en Turquie, Empires Turcs, Revolution de Mustafa Kemal Ataturk, Turquie d'Ataturk, Culturele Tours in Turkije, Rondreizen in Turkije, Reizen naar Turkije, Culturele Rondreizen naar Turkije, Vakanties in Turkije, Groepsreizen naar Turkije, Turkije, Turkse  Geschiedenis, Geschiedenis van Turkije, Oude Steden in Turkije, Oude Beschavingen, Oude Anatolische Beschavingen, Turkse Steden, Turkse Musea, Musea in Turkije, Turkse Steden, Overzicht van Turkije, Turkije in het Kort, Turks, Turkse Taal, Turkse Gescheidenis, Osmaanse Rijk, Ottamaanse Rijk, Gezondheid Tours Vakanties in Turkije, Geloof Tours in Turkije, Culturele Tour Operator, Turkije Specialist